1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

karamelize muzlu krep hazırlasak?

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 19 Eylül 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Cadı

    dderya kOkOşŞ AdminE

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.981
    Beğenileri:
    7.856
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    203 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler

    - 1 Yemek kaşığı Margarin
    - 3 Adet Muz
    - 1 Tatlı kaşığı Pudra Şekeri

    Krep İçin

    - 1 Su bardağı Süt
    - 1.5 ( 3/2 ) Çay bardağı Toz Şeker
    - 1 Su bardağı Un
    - 1 Paket Vanilya
    - 2 Adet Yumurta
    -Arzuya Göre
    - Kararında Çikolata Sosu

    Hazırlanışı

    Yumurta, toz şeker, vanilya, un ve sütü mikserle çırpın. Teflon tavayı hafifçe yağlayın. Krep hamurundan bir kepçe tavaya dökün, iki tarafı da hafif kızarıncaya kadar pişirin. Hamur bitinceye dek işlemi tekrarlayın. Muzları dilimleyin. Sana Klasik'i tavada eritip şekeri ekleyin ve muz dilimlerini önlü arkalı kızartın. Kreplerin ortasına kızarmış muz dilimlerini dizin ve krebi yarım ay şeklinde kapatın. İsteğinize göre çikolata sos ile servis yapın. Kalori MiktarıToplam Kalori Miktarı : 2436 Kcal
     
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur Mutlu Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.149
    Beğenileri:
    4.577
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    1.579 ÇTL
    Oldukça güzel görünüyor bu krep, Malzemelerin hepsinide severim. :) Tabi burada krep hamurunu ve krep inceliğini iyi ayarlamak gerek. Kalın bir krep yada ince bir krep görüntü olarak hoş olmayabiliyor.
     

Sayfayı Paylaş