1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karamelli Pişmiş Elmalar

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 29 Nisan 2011 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL


    Malzeme:

    6 adet yeşil elma
    Yarım su bardağı kuru üzüm
    2 çorba kaşığı dolmalık üzüm
    1 çorba kaşığı portakal, limon kabuğu rendesi
    2 çorba kaşığı Un
    1,5 tatlı kaşığı tarçın
    1 su bardağı esmer şeker
    30 gram tereyağı
    1,5 su bardağı su


    Yapılışı :


    Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Elmaları soyup saplarını çıkartın. Elmaların ortasını silindir şeklinde oyun. Bir kapta üzümleri ve rendelenmiş kabukları karıştırıp elmaların içine doldurun. Elmaları biraz derinliği olan bir cam fırın kabına yerleştirin. Bir kapta un, tarçın ve esmer şekeri karıştırıp elmaların üzerine serpin. Fırın kabının içine suyu koyun. Her elmanın üzerine bir parça Tereyağı yerleştirin. Üstü açık şekilde elmalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Arada bir elmaların altındaki suyu karıştırın. Krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapın.​
     

Sayfayı Paylaş