1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karanfil Tatlı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 13 Mayıs 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    • 125 gr. eritilip soğutulmuş margarin
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 çay bardağı süt
    • 1 çay bardağı irmik
    • ½ paket kabartma tozu
    • İsteğe göre; kırmızı ve yeşil gıda boyası
    • Yeterince bütün badem
    Şerbeti İçin:
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 su bardağı su
    • Birkaç damla limon suyu
    Yapılışı
    Tozşeker ve su tencereye alınıp, karıştırılarak 10 dk. kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. Yoğurma kabına margarin, sıvıyağ ve süt alınıp karıştırılır. Daha sonra irmik, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur, bir süre dinlendirilir. Hamurdan parçalar koparılıp oklava yardımıyla mantı yufkasından daha kalın olacak şekilde açılır. Tırtıklı büyük, yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar kesilir. Margarinle yağlanmış minik tartölet kalıplarına ikili gruplar halinde yerleştirilir. Kalan hamurdan 1 cm. genişliğinde, 8-10 cm. uzunluğunda tartölet bıçağıyla şeritler kesilir. Kenarına badem yerleştirilerek rulo yapılır ve tartölet kalıbının ortasına yerleştirilir. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra 170 °C fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkınca tatlılar kalıplardan çıkarılıp tepsiye alınır ve soğuk şerbet gezdirilir. Şerbetini çekince servis yapılır.
     

Sayfayı Paylaş