1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karidesli Soslu Enginar Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve BeReNN tarafından 12 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. BeReNN
    Uykumvar

    BeReNN Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Nisan 2011
    Mesajlar:
    8.855
    Beğenileri:
    254
    Ödül Puanları:
    5.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    Istanbul, Turkey
    Banka:
    289 ÇTL
    Karidesli Soslu Enginar
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]
    Karides soslu enginar yapımında kullanılacak malzemeler:
    6 adet enginar.
    12 adet jumbo karides.
    1 tane soğan.
    1 tane pırasa.
    3 diş sarımsak.

    Karides soslu enginarın yapılışı:

    Enginarlar su, limon, un, şeker, zeytinyağı ve tuz ile birlikte pişirilerek soğumaya bırakılır. Jumbo karideslerin kafaları ayıklanır, soğan, pırasa ve sarımsak ile beraber zeytinyağında iyice kavrulur. Üzerlerini örtecek kadar süt ilave edilir. Kapağı yarım kapalı şekilde, 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Kafaların ezilen parçalarının ayrılması için önce mikserden daha sonra ise çok ince bir tel süzgeçten geçirilerek süzülür. Böylece turuncu bir sos elde edilir. Bu sosa Fransızlar “le bısgue” adını vermişlerdir. Roka, nane, maydanoz, dereotunu ince olacak şekilde kıyılır. Yeşil limon kabuğu rendelenir. Limon suyu, susam, tuz ve susam yağı eklenir. Karidesleri tavada azar azar zeytinyağı, kajun baharatı, tuz ve beyaz biber ilave edilerek pişirilir. Midyeler zeytinyağı ile tavalanır frenk soğanı ilave edilir. Enginarların üzerine, sıcak midye ve karidesleri koyulur. Yanına ise yeşillikleri ve hazırlanmış özel sosu koyulur ve servis yapılır. Besin değeri müthiş karides soslu enginarın lezzetine gerçekten doyamayacaksınız…
     

Sayfayı Paylaş