1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karnıyarık

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve kelebek tarafından 24 Nisan 2009 başlatılmıştır.

  1. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    [​IMG]

    Bu yemek bizim evde sevilen ana yemeklerden biridir. Ama her yapışımda acaba patlıcanı acı çıkarmı teredütüm olmadan edemiyorum. Eğer patlıcan acı olursa bütün emeklerimin ziyan olduğunu düşünüyorum. Asılnda bu yemekle ilgili söylenecek pek bir şey yok bence . Çünkü herkesin çok bildiği, sevdiği yada sevmediği bir yemek. Sadece bu yemeği yaparken şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Eğer bu yemeğin yağlı olduğunu düşünüyorsanız, bunu engellemek için kızarttığınız patlıcanları kagıt peçetenin üzerine çıkarın. Bir kısım yağı peçete emer. İçinide yanmaz tava yada tencerede mümkün olduğu kadar az yağda yaparsanız , yemeğiniz az yağlı olur.

    Malzemeler; (6 kişi)

    6 adet orta boy patlıcan
    2 adet soğan
    2 yemek kaşığı salça (yazın 2 adet domates)
    250 gr. Kıyma
    2-3 adet yeşil biber
    1-2 diş sarımsak

    1/3 bardak çiçek yağı
    2 çorba kasığı margarin
    2 bardak sıcak su suyu
    Tuz, karabiber,kırmızıbiber
    Yapılış Tarifi

    Patlıcanları alaca soyup(ben tamamını soyuyorum) üstde kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarim saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
    Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerk kızartın.(pişmemiş bir yeri kalmamalı ,yoksa acı oluyor)
    Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun. 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın.
    Soğanlar ve yeşil biberi yemeklik doğrayın.
    Diğer bir tavada 2 çorba kasığı margarin eritip, Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Kıymalar suyunu salıp da tekrar çekilince, .(2-3 dakika kadar kavurun).
    Soğanları ve doğranmış yeşil biberi ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun.
    domatesleri ilave ederek kavurun(yada salçanın 1 çorbakaşığı kadar olanını ilave edin)
    Hafifçe renk alınca, ateşten alın ve tuz, karabiber, kırmızı biber ve küçük doğranmış sarımsağı ilave edip karıştırın.
    Bu karışımı yarılmış patlıcanların içlerine doldurun ve üzerlerine birer dilim domates yada biber koyun.
    Patlıcanları bir tepsi üzerinde yan yana dizin.( eğer iç malzemesinden artarsa, patlıcanların etrafınada yaybilirsiniz.
    2 bardak sıcak suya 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı tuzu güzelce karıştırın. Üzerlerine döküp fırında 20 dakika kadar pişirin.
    Üzerine kıyılmış maydanozlar serperek servis yapın
    Afiyet olsun...
     
  2. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Karnıyarığın patlıcanlarının yağda kızartılmasından ziyade patlıcanları önce ortadan yarıp fırına sürüp yaklaşık 20 dakika beklettikten sonra içinin kıymasının koyulup pişirildiğinde daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bir deneyebilirsiniz
     
  3. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    Evet fırına vermek daha sağlıklı ama ben kızartılınca daha bir çok seviyorum. olsa da yesek mmmhhh:)
     
  4. Schweppes

    Schweppes Forum Tutkunu

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.787
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    DedeKtif
    Yer:
    Uğrunda gemilerin karadan yürütüldüğü yerden:)
    Banka:
    55 ÇTL
    kaç gündür cnm istiyo ama üşeniyorum:(
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş