1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"BENİM DÜNYAM" konulu resim yarışması başladı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de bu yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Karpuz kabuğu reçeli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 6 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal şşşşştttttttt Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.030
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    artık sadece eş ve anne
    Yer:
    Beşitaş'ın tam ortası
    Banka:
    315 ÇTL

    [​IMG]


    KARPUZ KABUĞU REÇELİ

    MALZEME:
    Kalın karpuz kabuğu
    1 kg. Şeker
    2 kg. Sönmüş kireç
    1 su bardağı Karanfil
    1 çorba kaşığı Limon tuzu
    1 paket Limon
    1 adet Şerbet boyası
    1 çay kaşığı

    YAPILIŞI: Karpuz kabuğunun içinin kırmızı kısmı, dışının yeşil kısmı kalmayıncaya kadar soyulur. 3 - 4 cm. çapında karelere bölünür. İsterseniz arzu ettiğiniz şekli vererek de bölebilirsiniz. Sönmüş kireç sulandırılır, içine kesilen karpuz kabukları atılıp 15-20 dakika bekletilir. Kireçli sudan çıkarılan karpuz kabukları bol suda iyice yıkanır. Bir tencereye su konup içinde yıkadığımız kabuklar haşlanır. Kabuklar yumuşayıncaya, çataldandüşünceye kadar iyice kaynatılır. Tencere ateşten indirilip karpuz kabukları içinden alınıp süzülür. Bir başka tencerenin içine konan haşlanmış kabukların üzerine karanfil ve toz şeker konulup örtülür. Böylece 8 - 10 saat bekletilir. Bekleme süresi bitince orta hararetli ateş üzerinde kabuklar kaynatılır. Kaynamaya başlayınca içine limon tuzu, limon suyu ve şerbet boyası ilave edilir. Reçel kıvama gelince köpükleri alınıp kavanozlara konur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
     
Benzer Konular
  1. cırcırböcee
    Mesaj:
    23
    Görüntüleme:
    2.658
  2. ...SAKLI CeNNeT__
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    513
  3. Suskun
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    684
  4. yaren*
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    523
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.305
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş