1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karpuz kadar çekirdeği de faydalı

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Papatya tarafından 6 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.261
    Beğenileri:
    5.771
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.918 ÇTL


    KARPUZ KADAR ÇEKİRDEĞİ DE FAYDALI

    Serinletici özelliği ile bilinen karpuz bu yönünün dışında başka faydalara da sahip. Kolay bulunabilen, ucuz ve enfes bir karpuz, vücudu temizleyip sıhhat vericidir. Yüksek miktarda lif, B ve C vitaminleri bakımından zengin olan karpuzu aç iken yemek daha faydalı. Yemeğin üstüne yenmesinin hazımsızlık doğuracağı konusunda uzmanlar uyarıyor. Tatlı olan kırmızı kısmının yenmesinden ziyade beyaz kısmı daha faydalı.

    Karpuzun kendisi kadar çekirdeği de şifa verici özelliklerle donatılmıştır. Yurdumuzun özellikle Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin gibi şehirlerinde sıkça, tuz ile kavrularak, bilinen ayçekirdeği yada kabak çekirdeği gibi tüketilmektedir. Şayet bu şehirlere uzak yada bulunduğunuz şehirde yok ise kendiniz evde hazırlayabilir yada karpuzla birlikte çekirdeklerini de yemek sureti ile istifade edebilirsiniz.
    Uzmanlar karpuzun çekirdeğinden maksimum oranda faydalabilmek için mutlaka çiğnenmesi gerektiğini belirtiyor. Sadece yutulması durumunda umduğunuz sonucu elde edilemiyor. Çünkü, karpuz çekirdeği insan vücudunda sindirilebilme özelliğinde değildir.

    KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

    Yediğiniz karpuzun faydalarını artırmak sizin elinizde. Uzmanlar, alışılagelmemiş olan karpuz çekirdeğinin yenmesinin uygun bir davranış olmadığını belirtiyor. Karpuz çekirdeğindeki etken madde olan ‘cucurbocitrin’ özellikle yüksek tansiyon şikayeti olan hastalar için birebir. Buna ilave olarak iyi bir idrar sökücüdür, idrarı ve yollarını temizler. Tüm bu özellikleri sayesinde böbrek işlevlerini düzenler.
    Karpuz çekirdeğinin ilginç bir diğer özelliği de şudur. Günümüzde, atılan karpuz çekideklerinin (yağının) işlenmesi sonucu biodizel olarak yakıt üretilebilmekte ve dizel araçlarda normal motorinden farkı olmaksınızın yararlanılabilmektedir.

    UYARI:
    Karpuz çekirdeği aşırı bir şekilde ve bütün olarak tüketilmemelidir. Faydalanmak için mutlaka dişlerle ezilerek tüketilmelidir. Bütün olarak yutulması nadir de olsa, apandist organını tıkayarak iltihaplanmasına yol açabiliyor.

     

Sayfayı Paylaş