1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karpuz Kansere Karşı

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 11 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde görev yapan ziraat mühendisi İsmet Soytorun kansere karşı koruma özelliği olduğu bilinen laykopen maddesinin karpuzda bol miktarda bulunduğunu ifade etti. Yaz mevsiminde bolca bulunan ve ucuz olmasının yanı sıra her yaştan insan tarafından sevilen bir meyve olan karpuzun insan sağlığına faydasına dikkati çeken Soytorun yaz mevsiminde insanlara bol miktarda karpuz tüketmelerini tavsiye etti.

    Laykopen maddesinin antioksidan özelliği nedeniyle kansere karşı koruma sağladığını belirten Soytorun "Karpuz kansere karşı koruma özelliği olan laykopen maddesi bakımından oldukça zengin bir meyvedir. Kansere yol açan en büyük sebeplerden biri doku ve organların zararlı maddeler nedeniyle hasar görmesidir. Laykopen maddesi ise antioksidan özelliği sayesinde serbest radikaller denilen zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller. Laykopen doku ve organlara bağlanarak zararlı maddelere karşı koruma sağlar. Bu nedenle karpuz kansere karşı koruma sağlayan en önemli besinlerden biridir.'' dedi.

    Karpuzun besin değeri açısından da oldukça zengin bir meyve olduğunu ifade eden Soytorun "Karpuzun içerdiği bol miktardaki potasyumun insan sağlığı açısından son derece faydalıdır. Potasyum böbreklerin daha iyi çalışmasını ve vücuttan sodyumun atılmasını hızlandırır. Fazla sodyumun vücuttan atılması sonucunda da kan basıncı dengelenerek kalp işlevleri düzenlenir ve kalp krizi riski azaltılır." diye konuştu.
     

Sayfayı Paylaş