1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Karpuz Yemenin Faydaları Nelerdir?

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 9 Ocak 2014 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Bir çoğumuz biliyoruzki karpuzun yüzde 95'inin sudan oluşuyor.Karpuz yemenin böbrekleri çalıştırdığı, idrar söktürdüğü,böbreklerde oluşan üre ve ürat tuzlarını temizlemeye etkili oluyor.

    Ayrıca karpuz B ve C vitamini içeriyor.Az miktarda da olsa barındırdığı likopen Maddesi kalbi enfarktüs ihtimaline karşı koruyor. Karpuzun bu özelliklerinden yararlanmak için yemeklerden çok önce, mide boşken tüketmek gerekiyor. Çünkü yemek sonrasında yendiğinde sindirim güçlüğü yaşanabiliyor.

    Yüksek miktarda lif içeren karpuzun kalorisi de düşüktür. İlginç olan, karpuzun besin değerinin diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı olması. Bu nedenle olabildiğince kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısmı tüketilmeli.

    Karpuz ayrıca bu yararlarının yanısıra bakın nelere iyi geliyor.Bol C vitamini bulunduran karpuz antioksdan özelliğide bulunuyor buda bazı kanser türlerine karşı etkili karetoin içermektedir.Kan basıncını düzenler aynı zamanda bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur.Son olarak şunuda eklemek istiyorum karpuz çekirdeğinin içerisinde bulunan cucurbocitrin denen madde insan vücudunda kan basıncını düşüymeye ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor.
     

Sayfayı Paylaş