Kaşar Peynirli ve Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi

dderya

kOkOşŞ
AdminE
Katılım
29 Tem 2013
Mesajlar
15,087
Beğeniler
8,001
Şehir
izmir :)
#1


Malzemeler
- 1 Tutam Dere Otu
- 1 Su bardağı Haşlanmış Bezelye
- 1 Tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
- 2 Su bardağı Pilavlık Bulgur
- 1 Çay bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 3 Su bardağı Sıcak Su
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Karabiber, Tuz

Hazırlanışı
Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yıkadığınız kepekli bulguru ekleyip 3-4 dakika orta ateşte soteleyin. Bezelye ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bulgur pişince kağıt havlu ile üzerini kapatıp ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin. Pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B9

Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 1588 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 397 Kcal
 

Benzer konular

Top