1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kaşar Peynirli ve Bezelyeli Bulgur Pilavı Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve dderya tarafından 30 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.517
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    90 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler
    - 1 Tutam Dere Otu
    - 1 Su bardağı Haşlanmış Bezelye
    - 1 Tatlı kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
    - 2 Su bardağı Pilavlık Bulgur
    - 1 Çay bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    - 3 Su bardağı Sıcak Su
    - 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
    - Kararında Karabiber, Tuz

    Hazırlanışı
    Zeytinyağını tencerede ısıtın. Yıkadığınız kepekli bulguru ekleyip 3-4 dakika orta ateşte soteleyin. Bezelye ile rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 3 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bulgur pişince kağıt havlu ile üzerini kapatıp ocaktan alın ve 20 dakika dinlendirin. Pilavın üzerine kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Üzerine kaşar peyniri serpip servis yapın.

    İçerdiği Vitaminler
    A, B1, B2, B3, B5, B6, B9

    Kalori Miktarı
    Toplam Kalori Miktarı : 1588 Kcal
    1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 397 Kcal
     

Sayfayı Paylaş