1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kavurma nasıl pişirilir

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve muhtar* tarafından 15 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. muhtar*

    muhtar* Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    30 Haziran 2013
    Mesajlar:
    357
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    730
    Meslek:
    Kamuda çalışan
    Yer:
    Yerle gök arasında bir yer
    Banka:
    2 ÇTL
    Özel günlerin ve bayramın vazgeçilmez yemeklerin başında gelen Kavurma hangi etten ve nasıl pişirilir görelim:)

    Kuzu ve dana kavurmanın lezzetli ve yumuşak olması için etin bir gün dinlendirilmesi gerekir.


    Kuzu Kavurma
    Öncelikle bir süre ısıttığımız tavaya etin kendi iç yağını koyuyoruz. Yağ bir süre eridikten sonra kuzu etini tavaya alıyoruz ve etleri yaklaşık 7-8 dakika harlı ateşte pişiriyoruz. Biraz kavrulduktan sonra etin lezzetini ve besin değerini artırması için tüm bir soğan koyuyoruz. Soğanı doğramıyoruz çünkü kavurma uzun sürede pişeceği için dağılacaktır. Tüm soğan, hem kokusunu hem de lezzetini ete verecektir. Et yemeklerinde tuz ve baharatlar en son eklenmelidir. Tuz eti sertleştirebilir ve suyunu çektirir. Etimizi harlı ateşte biraz kavurduktan sonra ocağın altını biraz kısıyoruz. Sonrasında acıyı seviyorsak biraz pul biber ve defne yaprağı ekliyoruz. Defne yaprağı hem kuzunun kokusunu alacaktır hem de lezzetini artıracaktır. Biraz da kekik ekliyoruz. Etimizi altı kısık yumuşayana kadar pişiriyoruz.

    Dana kavurmada aynı şekilde yapılır ancak etin daha iyi poişmesi için biraz kavurduktan sonra bir bardak su ekliyoruz.

    Haydi afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş