1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"Kısa Film Yarışması" konulu yarışma açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de katılıma davet ediyoruz...

Kavurmaların Mutfağımızda Yeri

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 19 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.632
    Beğenileri:
    6.006
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Kadın
    Meslek:
    Muhasebe
    Banka:
    4.667 ÇTL
    Kavurmaların Mutfağımızda Yeri

    Bizde, koyun etiyle kavurma yapmak, çok revaçtadır. Çünkü, uzun müddet dayandığından, köylüler, yolculukta ve İtiş mevsiminde yerler. Ve bekâr işçiler için de hazır yemektir.
    Kuru olarak yapılan bu kavurmaları, soğuk dahi yerler. Yahut, ısıtarak ve içine iki yumurta da kırılarak çok kuvvetli bir öğle yemeği hazırlanır. Askerlerimize dahi, lüzum görüldükçe, hususî surette, (kavurmalar) yapılır.
    Çoğunlukla; şark vilâyetlerimizden, piyasa için yapılan ve tenekelere basılıp, üzerleri kuyruk ve sadeyağ ile örtülüp ve kapağı da lehimlenerek, her tarafa sevkedilir.
    Kavurma etleri; sonbaharda, kışlık olarak hazırlanır. Zira, kış mevsiminde hayvanlar zayıf ve et pahalıdır.
    Kavrulacak etlerin, uzun müddet dayanabilmeleri için üzerlerinde, kan pıhtılarının kalmamasına dikkat edilmelidir. Bu sebepten, çok itinalı yıkamalıdır. Ve kemikler çıkarılmalıdır.
    Kışlık kavurmalar, sırlı ve ağzı kapalı küplere basıldığı zaman, kavurmaların üstü yağla örtülmelidir.
    Av hayvanları da iyice temizlendikten sonra, ayni suretle kavurma yapılıp tenekeler içine, iyice istif edilip üzerlerine kuyruk veya sade yağı dökülür ve kapağı sıkıca kapanıp, kışta yenilmek üzere havadar kilerde saklanır.
     
Benzer Konular
  1. Hazangülü
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    431
  2. BIYIKLI
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    6.299
  3. wien06
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    817
  4. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    429
  5. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.723
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş