1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kaya Tuzundaki Sağlık

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Papatya tarafından 20 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.306
    Beğenileri:
    5.863
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.549 ÇTL

    Sağlığımız için yemek yaparken neden kaya tuzu tüketmeliyiz?


    Tuz (Sodyum klorür-NaCl) vazgeçilmez bir besin katkı maddesidir.
    İnsanların kanında ve hücre özsularında belirli bir konsantrasyonda (derişimde) tuz bulunması hayati önem taşır.
    Aralarında yarı geçirgen bir zar bulunan iki sıvı arasında madde alış-veriş olur.
    Alış-verişin yönü derişimi çok olan maddenin, derişimi az olan tarafa geçmesi şeklinde olur. Bu olaya osmoz denir.
    Osmoz canlıların yaşamı için olmazsa olmazlardandır.

    Örneğin, kan kaybeden bir insana su vermezler, Damardan Tuzlu su (serum izotonik) verirler, bu serum 1000 gramında 9 gram tuz içeren bir çözeltidir.
    Kanımızda belirli oranda tuz bulunması aldığımız besinlerin emilimi ve hücrelere taşınması için gereklidir.
    Bu nedenle her gün belirli miktarda tuz tüketmek zorundayız.

    [​IMG]

    Yemek yaparken kullandığımız kaya tuzunun özellikleri nasıl olmalıdır?

    Safir Tuz genel müdürü Murat Yıldız, kaya tuzu ile ilgili yaptığı açıklamada kesinlikle %100 saf ve doğal kaya tuzundan üretilen ürünlerin tercih edilmesini belirtirken beslenmemizde kullanacağımız tuzun şu üç özelliği taşıması gerektiğini de iletti.

    Temiz bir kaynaktan alınmalı

    Kaya tuzu, milyonlarca yıl önce doğanın tertemiz olduğu bir zamanda oluşmuş, üzerinde birikmiş toprak tabakası altında, hiç kirlenmeden korunmuştur. En temiz tuz kaynağıdır. Deniz ve göl tuzları gibi ağır metaller ve benzeri maddeler içermez.

    Çok iyi bir şekilde rafine edilmeli

    Safir Tuz Fabrikası, Türkiye'nin en eski kaya tuzundan rafine tuz üreten fabrikasıdır. Teknolojisini sürekli yenileyerek üretimini sürdürmektedir. Rafine ettiği tuz %100 kaya tuzu mineralidir.

    Hijyenik koşullarda ambalajlanmalı

    Yine bu tuzlar el değmeden sağlıklı ambalaj malzemeleri ile ambalajlanmaktadır.
    Yaptığımız laboratuvar çalışmalarında, kendi kaya tuzumuzun Himalaya tuzu ile aynı özellikleri taşıdığı kesinlikle kanıtlamıştır.

    Alıntıdır...
     
    Çağlayağmur ve 'katniss' bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş