1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kayısılı Hindistan Cevizli Makaron Kurabiyesi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 23 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    24 adet kurabiye
    Hazırlık suresi: 20 dakika + 30 dakika soğutma süresi
    Pişirme süresi: 15-20 dakika
    Zorluk derecesi: 1

    Malzemeler:

    4 adet iri yumurtanın akı
    200 gr. toz şeker
    1 tatlı kaşığı vanilya esansı
    75 gr. un
    215 gr. hindistancevizi rendesi
    135 gr. ince kıyılmış kuru kayısı



    Tarifi:

    • Kaynayan su dolu bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz ısıya dayanıklı bir kabın içinde yumurtaların akını, şekeri ve vanilyayı çırparak şeker eriyene kadar karıştırın.
    • Ocaktan alın ve unu karışıma ekleyerek karıştırın.
    • Büyük bir kaşık kullanarak kayısı ve hindistancevizi rendesini karışıma yedirin.
    • Kabın üzerini şeffaf folyo ile kaplayarak hamur sertleşene kadar buzdolabında yaklaşık 30 dakika bekletin.
    • Fırınınızı 170 derecede ısıtın.
    • İki adet geniş kurabiye tepsisinin içine yağlı kâğıt serin.
    • Hamurdan bir yemek kaşığı büyüklüğünde parçalar alarak, aralarında 2,5 cm. boşluk bırakacak şekilde tepsilere dökün. 24 adet parça olacaktır.
    • Tepsileri fırına vererek kurabiyeler altın rengini alana dek 15-20 dakika pişirin.
    • Tepsileri dışarı alıp bir süre beklettikten sonra kurabiyeleri tel ızgara üzerine alarak tamamen soğumaya bırakın.
     

Sayfayı Paylaş