1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kayısılı kurabiye

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 2 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    [​IMG]
    Malzemeler :

    4 su bardağı un
    1 su bardağı krema
    125 gram margarin
    1 su bardağı pudra şekeri
    2 çorba kaşığı yoğurt
    İç Harcı:

    1 kase sade organik günkurusu kayısı
    File fındık

    Üzeri İçin :

    Pudra şekeri

    Hazırlanışı :

    İç harcı için kuru kayısıları küp olarak kesin.İçine file fındık ilave edin ve karıştırın. 125 gr.margarini eritin.
    Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 paket kabartma tozu ve 1 su bardağı pudra şekeri ilave edin.

    Unun ortasını açın ve 1 paket krema,125 gr.eritilmiş margarini ilave edin. üzerine 2şe çorba kaşığı yoğurt ilave edin.İlk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun.

    Hamuru 3 parçaya kesin. Her hamuru açın ve üçgen hamurlar kesin. Hamurların içine kayısılı file fındık ilave edin ve sarın. Daha sonra ay çöreği şeklini verin. Fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirin.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Ağustos 2015

Sayfayı Paylaş