Kayısılı Tavuk

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,804
Beğeniler
6,470
Şehir
Seattle.
#1



Kayısılı Tavuk Nasıl Yapılır
Kayısılı Tavuk Tarifi


Malzemeler

Tavuk göğsü (4 adet)
Kuru Kayısı (100 gram)
Soğan (2 adet)
Zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Sivribiber (2 adet)
Domates (1 adet)
Soya sosu (3 çorba kaşığı)
Krema (3 çorba kaşığı)
Su (1 su bardağı)
Tuz, Karabiber

Püf Noktası


Kayısıları önceden haşlamanız önerilir. Tavuk göğsü seçiminde de büyük tavuk olmamasına dikkat ederseniz yemeğiniz daha lezzetli olacaktır.

Hazırlanışı:

1- 4 adet tavuk göğsünü ince dilimler halinde doğrayın. 2 adet soğanı ince ince kıyın.

2- Tavada yarım çay bardağı zeytinyağını kızdırın. Yağ kızınca kestiğiniz tavukları ilave edin ve 5 dakika tavuklar suyunu çekene kadar kavurun. Ardından soğanları ilave edin ve kavurun.

3- 2 adet sivribiberi ekleyin. 100 gram kayısıyı da ekleyin.

4- 1 adet domatesi küp küp doğrayın. 3 çorba kaşığı soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi de serptikten sonra doğradığınız domatesleri ilave edebilirsiniz.

5- 1 bardak su ve 3 çorba kaşığı kremayı ekleyip orta ateşte 7-8 dakika kaynatın.

 

Benzer konular

Top