1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kayısılı Turta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Papatya tarafından 5 Mart 2013 başlatılmıştır.

  1. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.250
    Beğenileri:
    5.751
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.863 ÇTL


    Hoş Bir Lezzet Kayısılı Turta
    Kayısılı Turta Tarifi
    Kayısılı Turta Nasıl Yapılır
    En Güzel Kayısılı Turta Nasıl Yapılır


    [​IMG]


    [​IMG]


    [​IMG]

    Hem lezzetli hem kayısının faydalarından yararlanmanın en tatlı yolu!

    Malzemeler

    220 gram un

    100 gram tozşeker

    75 gram tereyağı

    250 gram kayısı marmeladı

    1 adet yumurta sarısı

    1 adet limon

    1 fincan süt

    Bir tutam tuz


    Hazırlanışı

    Tart kalıbını tereyağ ile yaplayıp, unlayıp bir kenara koyalım.Elenmiş unun ortasını açıp, içine yumurtanın sarısını, tozşekeri, yarım limon kabuğu rendesini, oda sıcaklığında yumuşamış kalan tereyağını, sütü ve bir tutam tuzu koyup, iyice yoğuralım.Hamur kıvama gelince yağlı kağıda sarıp, buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirelim.

    Marmeladı bir tencereye boşaltıp, içine 2 çorba kaşığı su ilave ederek ocağa koyalım. Kısık ateşte, tahta bir kaşık yardımı ile devamlı karıştırarak, akıcı bir kıvama gelmesini sağlayalım. Ocaktan indirip, soğumaya bırakalım.

    Hamuru oklava ile gerekiyorsa un ile yarım santim kalınlığında açıp, kalıbın etrafını ve dibini kaplayacak şekilde yerleştirelim. Kalıbın etrafından sarkan parçaları bıçak ile kesip, yeniden yoğuralım.Yarım santim kalınlınlığında açalım.

    Soğuyan marmeladı kalıptaki hamurun üzerine yayıp, düzeltelim.

    Hazırladığımız hamurları istediğimiz şekilde marmeladın üzerine yerleştirip, 170 dereceli fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.

    Pişen turtayı biraz dinlendirdikten sonra kalıbından çıkarıp, iyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapalım.

    NOT: Arzu edenler mermelad yerine taze kayısı kullanabilirler. O zaman kayısıların çekirdeklerini çıkarıp, ikiye ayırdıktan sonra, 4 çorba kaşığı tozşeker, bir tutam limon kabuğu rendesi ve üzerini aşacak kadar su ile kayısılar yarı pişmiş hale gelinceye kadar pişirip, suyunu süzdükten sonra kullanmak gerekir.

     

Sayfayı Paylaş