1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kaymaklı Kırmızı Biber Tatlısı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Esperanza tarafından 22 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Esperanza

    Esperanza Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2012
    Mesajlar:
    97
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    180
    Meslek:
    Personel Müdürü
    Yer:
    Kiminin aklında, kiminin sol yanında..
    Banka:
    1 ÇTL
    [​IMG]

    Kaymaklı Kırmızı Biber Tatlısı

    Malzemeler


    • [*=center]4 adet kırmızı biber
      [*=center]2 su bardağı su
      [*=center]1 su bardağı tozşeker
      [*=center]1 adet karanfil
      [*=center]1 adet çubuk tarçın ya da yarım çay kaşığı toz tarçın
      [*=center]1 rulo kaymak
      [*=center]1 tutam tuz
      [*=center]Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz
    Yapılışı

    Tozşekeri suda eritip üzerine karanfil ve tarçını ekledikten sonra kaynatın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün ve kaynamakta olan tozşekerli suya atın. Yumuşayana kadar pişirip çıkarın. Bir çatal yardımı ile kabuğunu alın. Soğuduktan sonra uzunlamasına ikiye ya da üçe bölün. Boydan boya kaymak sürün ve rulo yaparak servis tabağına yerleştirin. Üzerine ceviz serperek servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş