1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kaymaklı poğaça

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Xkank00X tarafından 19 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Xkank00X

    Xkank00X Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    Malzemeler:
    225 gr kaymak
    1 çay b. sıvıyağ
    1 çay b. su
    1 tane yumurta
    125 gr. margarin
    1 p. kuru maya
    2 yemek k. tozşeker
    1 yemek k. tuz
    alabildiği kadar un
    İçi için:
    kaşar peyniri rendesi

    Kaymaklı poğaça tarifi
    Geniş bir kaba, unu alalım, üzerine sıvıyağı, yumurta sarısını ve kaymağı ilave edelim. Ilık suda erittiğimiz mayayı ilave edelim yoğuralım, kıvama gelince hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Elimizde açalım, ortasına kaşar peyniri rendesi alalım ikiye katlayıp kapatalım, yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serpip.170 derecelik ısıda pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.​
     

Sayfayı Paylaş