1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kaynama ve Yoğunlaşmaya Etki Eden Faktörler

Konusu 'Fen ve Teknoloji' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 23 Şubat 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Kaynama ve Yoğunlaşmaya Etki Eden Faktörler
    Yine erime ve donmada olduğu gibi kaynama ve yoğunlaşmaya etki eden faktörler vardır. Basınç ve maddenin saflığının değiştirilmesi kaynama sıcaklığını etkiler.

    · Kaynama olayının gerçekleşmesi için buhar basıncının atmosfer basıncına eşit olması gerekir. Atmosfer basıncı artarsa ağzı açık kaptaki sıvının kaynaması zorlaşır. Atmosfer basıncının azalması ise kaynamayı kolaylaştırır. Dolayısıyla sıvı daha düşük sıcaklıkta kaynar.

    Deniz düzeyinde 100 °C de kaynayan saf su Ankara’da 96 °C de Erzurum’da ise 94 °C de kaynar.

    Düdüklü tencerede basıncın artmasıyla sıvının kaynama sıcaklığı artırılır dolayısıyla yemekler daha çabuk pişer.

    · Saf sıvı içine karıştırılan farklı maddeler sıvının saflığını bozar. Saflığı bozulan sıvının kaynama noktası değişir. Örneğin suyun içine tuz karıştırılırsa kaynama noktası yükselir.
     

Sayfayı Paylaş