1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kebapçılık

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 11 Ocak 2013 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.480
    Beğenileri:
    5.784
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.064 ÇTL
    Kebapçılık

    Fransız aşçılarından Savaren : «İnsan aşçı olur, fakat kebapçı doğar» diyor. Kebapçının bir gerçektir ki altıncı bir hissi vardır. Bu his, işinde başarı sağlar. Eski Türk aşçıları içinde yaradılış bakımından uzmanlar vardır. Öyle ki saraylarda ve büyük konaklarda kebapçı, hamurcu, pilavcı ve tatlıcı adıyla ayrı ayrı usta aşçılar kullanılır, bu yemeklerden başka yemek pişirmezlerdi. Bunlar sanatlarında doğal olan hisleriyle ve çok dikkatli çalışırlardı.
    Eski devirlerde alaturka yemeklere, özellikle kebaplara pek is tek olduğu için, eski aşçılar çok nefis, türlü türlü kebaplar yaparlar ve yeni buluşları olurdu. Kebap en geçerli yemeklerdendi, hele şiş kebapları çok dikkat ve özen isteyen bir yemek olduğundan çok dikkatli pişirirler, vaktini geçirmemeye çaba gösterirlerdi. Nasıl ki gençlikteki güzellik geçince geri gelmesi olanaksızsa, kebabın da vakti geçince lezzetinin geri gelmesi olanaksızdır
     

Sayfayı Paylaş