1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

Forumda "YAZ" konulu resim yarışması düzenledik. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de yarışmaya katılıma davet ediyoruz...

Kefirin faydaları

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve 'katniss' tarafından 17 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. 'katniss'

    'katniss' Üstat

    Katılım:
    13 Haziran 2013
    Mesajlar:
    1.477
    Beğenileri:
    266
    Ödül Puanları:
    2.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    memur
    Yer:
    Yerin altından
    Banka:
    3 ÇTL
    Kefirin faydaları


    Eker, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için herkesi kefir içmeye çağırıyor. Orta Asya ve Kafkasya’dan gelen bu doğal, probiyotik ürün, 2000 yıldır insanlar tarafından sağlık iksiri olarak görülüyor.

    Kefir neden faydalı?
    Sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde edilen ve tamamen doğal bir içerikle hazırlanan kefirde doğal yoğurt bakterilerinin yanı sıra probiyotik bakteriler bulunuyor. Probiyotik bakteriler, hastalık yapıcı “ bakteri ve virüslere” karşı koruma sağlayarak hem vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların gelişmesini engelleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.

    Kefir nasıl tüketilmeli?
    Doğal bir süt içeceği olan kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tüketilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor. Sağlık açısından 4°C'nin altında saklanması gereken kefiri her yaş grubundan insanlar günün herhangi bir saatinde; yemeklerle birlikte, yemek sonrasında ya da atıştırmalık olarak tüketebiliyor. Ancak kefirin sıcak yemeğe katılarak yenmesi önerilmiyor; çünkü yüksek sıcaklık, probiyotik bakterilerin ölümüne, dolayısıyla bu mayaların sağlayacağı faydaların ortadan kalkmasına sebep olabiliyor.

    Dengeli beslenme kuralını unutmamak kaydıyla, kefirin istenildiği kadar tüketilebileceğini söyleyen uzmanlar; vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve zindelik kazandıran bu doğal içeceğin bir ilaç olarak algılanmaması gerektiğine, sağlıklı yaşam ve tedavi sırasında destek gıda olarak düşünülmesinin daha doğru olacağına vurgu yapıyorlar.

    Türkiye’nin ilk kefir üreticilerinden Eker Süt Ürünleri’nin Genel Müdürü Ahmet Eker, “Modern üretim tesislerimizde 2005 yılından bu yana kefir üretiyoruz. Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak; her yaş grubuna, özellikle bağışıklık sistemimizin zayıfladığı kış aylarında kefir içmeyi öneriyoruz. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi kefiri de Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz” diyor.
     
  2. dderya
    Cadı

    dderya kOkOşŞ AdminE

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.978
    Beğenileri:
    7.856
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    158 ÇTL
    mmm hiç beğenmiyorum tadını
     
    'katniss' bunu beğendi.
  3. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.789
    Beğenileri:
    2.184
    Ödül Puanları:
    6.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    3.206 ÇTL
    Son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız kefir, kökeni Kafkaslara dayanan ve ilk kez Türkler tarafından yapılan süt içeceği. Kefir tanelerinin, sütte laktik asit ve etil alkol fermantasyonunu gerçekleştirmesiyle oluşuyor. Zengin içeriğinden ve bağışıklıktan hücre yenilenmesine dek önemli faydalarından dolayı kefire beslenmemizde mutlaka yer vermemiz gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, bir bardağı ortalama 100 kalori olan kefirin, protein başta olmak üzere, kalsiyum, fosfor, magnezyum, selenyum, A, E, B1, B12 vitamini ve bağırsak florasını düzenleyen birçok yararlı mikroorganizma içerdiğini söylüyor. Besleyici özellikleriyle çocukların büyüme döneminde bağışıklık sisteminin güçlenmesine ve güçlü kemik oluşumuyla boy uzamasına fayda sağlayan kefirin evde hazırlanmasının da oldukça kolay olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş "Protein, vitamin ve mineral deposu kefir tam bir şifa kaynağı. Bilinen bir zararı olmamakla birlikte mikroorganizma içeriğinin yüksek olmasından dolayı 2 yaş öncesinde kullanmamakta fayda vardır. Yetişkinler günlük olarak 1-2 su bardağı içebilir. 2 yaş sonrası çocuklarda günlük 1 çay bardağı kefirle başlanıp yavaş yavaş artırılmalıdır" diyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş, kefirin 8 faydasını anlattı.

    BAĞIŞIKLIĞI KUVVETLENDİRİYOR
    İçeriğinde bulanan betakaroten bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücutta oluşan toksin maddelerin üremesini durdurarak, bağışıklık sistemini zayıflatan mikroorganizmaları yok ediyor.

    MİDE ÜLSERİNİ ÖNLEMEDE ETKİLİ
    Mide ülserine neden olan 'helicobakter pilori' isimli bakterinin öldürülmesine yardımcı oluyor. Antibiyotik etkisiyle de mide ülserinin oluşmasının engellenmesinde ve tedavisinde destekleyici role sahip.

    SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR
    Yararlı mikroorganizmalar, bağırsaklarda zararlı mikroorganizmaların oluşmasının ve çoğalmasının önüne geçerek bağırsak florasını düzenliyor. Besinlerin sindirilmesine ve emilmesine katkıda bulunuyor. Bağırsaklarda bu mikroorganizma dengesi bozulduğunda ishal, kabızlık, emilim bozuklukları oluşabilirken, kefir içeriğindeki doğal mikroorganizmayla bu dengeyi sağlıyor.

    KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİYOR
    Yüksek oranda içerdiği kalsiyumla kemiklerin gelişmesini sağlayan kefir, büyüme dönemindeki çocukların ve yaşlıların artan kalsiyum ihtiyacını karşılamakta en etkili kaynaklardan. Vücut, ihtiyacı olan kalsiyumu besinlerle alamadığında gereksinmeyi kemiklerden sağladığından, kemik yumuşaması ve kırılmaları, diş dökülmeleri oluşabiliyor. Günlük tüketilen 2 su bardağı kefir günlük kalsiyum ihtiyacının ortalama yüzde 60'nı sağlıyor.

    HÜCRELERİ YENİLİYOR
    Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş "E vitamini ve selenyumdan zengin olan kefir güçlü bir antioksidandır. Hücre yıkımına sebep olan toksin maddelerin oluşumunu ve çoğalmasını engelleyerek hücre yenilenmesine katkı sağlar" diyor.

    KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR
    Kefir gibi probiyotikler protein ve yağların kolay sindirilmesini sağlıyor. Glisemik indeksi düşük olan kefir içerdiği proteinle birlikte midede uzun süre kalarak tokluk hissi veriyor ve kan şekerinin de daha yavaş yükselmesini sağlıyor. Böylelikle yaşanılan açlık krizlerinin önüne geçilerek fazla besin ve kalori alımı azaltılıyor.

    MİDE GAZINI AZALTIYOR
    Laktik asit fermantasyonu sayesinde sindirimi kolaylaştırarak, midede oluşan gazı azaltan kefir, bu özelliğiyle de laktoz intoleransı olan kişilerde kalsiyum ihtiyacını karşılamak için kullanılabilir.

    DEPRESYONDAN KORUYOR

    Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Güneş "Kefir triptofan aminoasidi ve B vitamini içeriğiyle sinirleri yatıştırıcı ve depresyonu azaltıcı etkisi olan mucizevi bir içecek. Gevşeme ve uyku verici özelliğiyle gece rahat uyumaya yardımcı oluyor" diyor.

    MEYVELERLE TATLANDIRABİLİRSİNİZ!
    Kefir, oluşan fermantasyon nedeni ile ekşi bir tada sahip. Kendine özgü bu ekşi tadı sevmeyen miniklere mevsim meyveleriyle blender yapılarak içirilebilir. Tadından rahatsız olan yetişkinler de elma, muz, kivi gibi meyvelerle aroma katarak tüketebilir.

    EVDE KEFİR TARİFİ
    Kefirin evde hazırlanması oldukça kolay. Güvenilir yerlerden temin edeceğiniz kefir tanelerine ve süte ihtiyaç vardır.
    MALZEMELER
    1 litre süt 30 gr kefir tanesi (1 yemek kaşığı) Cam kavanoz Plastik süzgeç
    HAZIRLANIŞI: 1 litre sütü kaynatın. Üzerinde oluşan kaymağı alın. Metal olmayan bir kapta oda sıcaklığına getirilen süte (20 derece) kefir tanelerini ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kabın üzerini temiz bir bez ile kapatın. 20-25 derece kalacak şekilde karanlık bir yerde sütü bekletin. Ortalama 48 saat sonra süt pıhtılaşır. Mayalanmış sütü plastik bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek kefirinizi elde edin. Süzgeçte kalan kefir tanelerini tekrar maya olarak kullanabilirsiniz. Buzdolabında saklayacağınız kefiri iki gün içerisinde tüketmelisiniz.
     
  4. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.050
    Beğenileri:
    1.156
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    3.063 ÇTL
    fakat caiz değil diye rivayetler var
     
  5. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.789
    Beğenileri:
    2.184
    Ödül Puanları:
    6.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    3.206 ÇTL
    Niyeki
     
  6. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.050
    Beğenileri:
    1.156
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    3.063 ÇTL
    fermentasyondan alkol oluşuyor ya ondan mütevellit galiba
     
  7. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.789
    Beğenileri:
    2.184
    Ödül Puanları:
    6.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    3.206 ÇTL
    Ona bakarsak yoğurtta mayalaniyor :)
     
  8. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.050
    Beğenileri:
    1.156
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    3.063 ÇTL
    ama onda alkol oluşmuyor :)
    ben de bi yerde okumuştum benim üstüme ne geliyon :D
     
  9. TeBeSSüm
    Melek

    TeBeSSüm Pamuk Prenses ツ Süper Moderatör

    Katılım:
    19 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.789
    Beğenileri:
    2.184
    Ödül Puanları:
    6.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Banka:
    3.206 ÇTL
    Yok ya üstüne gelmek değilde bana mantıksız geldi ondan bu kadar seettiydim :P:D
     
  10. buhurdan
    Buhranda

    buhurdan Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    12 Ocak 2013
    Mesajlar:
    3.050
    Beğenileri:
    1.156
    Ödül Puanları:
    5.730
    Banka:
    3.063 ÇTL
    gene bu forumda gördüydüm heralde nerde hatırlamıyom ama haa bu arada de ayrı yazılır söylemeden geçmeyim :D
     
Benzer Konular
  1. Suskun
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    2.339
  2. MeRciMeK
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    767
  3. ZeyNoO
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    831
  4. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    471
  5. Papatya
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    322
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş