1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kefirin faydaları

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve 'katniss' tarafından 17 Şubat 2014 başlatılmıştır.

  1. 'katniss'

    'katniss' Üstat

    Katılım:
    13 Haziran 2013
    Mesajlar:
    1.477
    Beğenileri:
    264
    Ödül Puanları:
    2.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    memur
    Yer:
    Yerin altından
    Banka:
    1 ÇTL
    Kefirin faydaları


    Eker, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için herkesi kefir içmeye çağırıyor. Orta Asya ve Kafkasya’dan gelen bu doğal, probiyotik ürün, 2000 yıldır insanlar tarafından sağlık iksiri olarak görülüyor.

    Kefir neden faydalı?
    Sütün kefir taneleriyle mayalandırılması sonucu elde edilen ve tamamen doğal bir içerikle hazırlanan kefirde doğal yoğurt bakterilerinin yanı sıra probiyotik bakteriler bulunuyor. Probiyotik bakteriler, hastalık yapıcı “ bakteri ve virüslere” karşı koruma sağlayarak hem vücudun bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların gelişmesini engelleyerek sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlıyor.

    Kefir nasıl tüketilmeli?
    Doğal bir süt içeceği olan kefir; içine meyve ya da meyve suyu katılarak tüketilebileceği gibi yoğurt, peynir, puding ve tatlılarda da kullanılabiliyor. Sağlık açısından 4°C'nin altında saklanması gereken kefiri her yaş grubundan insanlar günün herhangi bir saatinde; yemeklerle birlikte, yemek sonrasında ya da atıştırmalık olarak tüketebiliyor. Ancak kefirin sıcak yemeğe katılarak yenmesi önerilmiyor; çünkü yüksek sıcaklık, probiyotik bakterilerin ölümüne, dolayısıyla bu mayaların sağlayacağı faydaların ortadan kalkmasına sebep olabiliyor.

    Dengeli beslenme kuralını unutmamak kaydıyla, kefirin istenildiği kadar tüketilebileceğini söyleyen uzmanlar; vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve zindelik kazandıran bu doğal içeceğin bir ilaç olarak algılanmaması gerektiğine, sağlıklı yaşam ve tedavi sırasında destek gıda olarak düşünülmesinin daha doğru olacağına vurgu yapıyorlar.

    Türkiye’nin ilk kefir üreticilerinden Eker Süt Ürünleri’nin Genel Müdürü Ahmet Eker, “Modern üretim tesislerimizde 2005 yılından bu yana kefir üretiyoruz. Geleneksel lezzetlere ve sağlığa önem veren bir firma olarak; her yaş grubuna, özellikle bağışıklık sistemimizin zayıfladığı kış aylarında kefir içmeyi öneriyoruz. Tüm ürünlerimizde olduğu gibi kefiri de Eker kalitesi ve güvencesiyle sunuyoruz” diyor.
     
  2. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.333
    Beğenileri:
    7.519
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    102 ÇTL
    mmm hiç beğenmiyorum tadını
     
    'katniss' bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş