1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kelebek Pasta

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve yaren* tarafından 5 Ağustos 2011 başlatılmıştır.

  1. yaren*
    Neşeli

    yaren* Herşey olması gerektiği gibi ;) Özel üye

    Katılım:
    24 Haziran 2011
    Mesajlar:
    8.204
    Beğenileri:
    108
    Ödül Puanları:
    4.480
    Yer:
    Kimseye ihtiyacım yok ben kendime bile fazlayım...
    Banka:
    416 ÇTL
    [Linkleri görebilmek için ÜYE olmalısınız!..]


    Malzemeler:

    Keki için;
    • 4 yumurta
    • 1,5 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı süt
    • 1 kabartma tozu ve vanilya
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 3 su bardağı un
    Sosu için;
    • 1 paket Dr.Oetker beyaz çikolata sosu
    • Süt
    Üzeri için;
    • 2 paket bonibon


    Yapılışı:

    • Kek için ilk önce şekeri ve yumurtaları çırıpın.
    • Ardından diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
    • Yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
    • Sosu paketin arkasındaki tarife göre hazırlayın.
    • Kek pişip biraz soğuduktan sonra keki ortadan ikiye bölün ve tepsiden iki parça halinde alın.
    • Başka bir büyük tepsiye kekin iki yuvarlak kısmı karşılıklı gelecek şekilde koyun.
    • Yan tarafında kalan düz kısımlarından ufak birer üçgen kesin. Kelebeğin kanatları oluşsun.
    • İki küçük üçgeni antenleri oluşturmak için ön tarafına koyun.
    • Üzerine hazırladığınız sosu yayın.
    • Pasta soğuduktan sonra kenarlarına kelebeği belirginleştirmek için bonibonları dizin

     

Sayfayı Paylaş