1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kelle-Paça Çorbası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve -araz- tarafından 26 Eylül 2012 başlatılmıştır.

  1. -araz-
    Ayyaş

    -araz- EYVALLAH... V.I.P

    Katılım:
    24 Aralık 2011
    Mesajlar:
    4.727
    Beğenileri:
    368
    Ödül Puanları:
    3.980
    Banka:
    439 ÇTL
    [​IMG]

    MALZEMELER:
    -1 adet kuzu baş
    -5 adet kuzu paça(ayak)
    -Un
    -Margarin
    -Tuz
    YAPILIŞI:
    Başı satın aldıktan sonra büyük bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave ediniz.Gece boyunca serin bir yerde bekletiniz.Ertesi gün kanı çıkmış suyu boşaltınız.Burnunu tahta üzerinde biraz vurunuz .Yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyunuz.Paçaları ocak ateşinde tütsüleyip yıkadıktan sonra başla birlikte üzerine çıkıncaya kadar su ilave ediniz.Birbuçuk saat pişiriniz.
    Daha sonra etleri tencereden alıp suyunu tel süzgeç ile süzünüz.Etler soğuduk-
    tan sonra ayıklayıp,didikleyiniz.Bir kasenin içine 5 kaşık un yeterince tuz ,su ila-
    ve edip çırpınız .Süzülmüş etsuyunun içine sulandırılmış unu terbiyeleyiniz .
    Kısık ateşte unun köpükleri kayboluncaya kadar kaynatınız.Etleri ilave edip altını kapatınız.Servis ederken sarımsak sirke hazırlayınız.
    Çocuklar ve yaşlıların kemikleri için son derece faydalı besindir.Ben ayda bir
    kere pişiririm.Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş