1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kendi Meyve Suyunu Kendin Yap

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 4 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    Hazırı almak kolaydır ama lezzeti ve sağlıklı olma konusunda biraz şüpheler oluşabilir. Kendi meyve sularımızı kendimizin yapacağı tarifleri burada yayınlamak güzel olacak kanaatindeyim. Çok kolay tarifler ve yapmadım ama buraya ekledikten sonra zaman zaman yapacağım bu lezzetleri eminim hem sağlık hem lezzet açısından güzel olacaktır.


    [​IMG]

    Çilekli Limonata Şurubu

    Malzemeler
    ◦yarım kilo çilek
    ◦200 gram toz şeker
    ◦4 adet limon
    ◦1/4 demet taze nane
    Tarif
    ◦Çilekleri yıkayıp, rondoda püre haline getirin.
    ◦Limonların suyunu sıkın.
    ◦Toz şekeri, çilek püresini, limonsuyunu ve kıydığınız naneleri bir tencereye koyun ve kaynayana kadar ısıtın.
    ◦Soğuması için bırakın, bir kavanoza koyup buzdolabında. 1,5 hafta kadar saklayabilirsiniz.
    ◦Damak tadınıza göre istediğiniz miktar su ile sulandırıp için.​
     
    Gonzaless ve dderya bunu beğendi.
  2. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler

    ◦2 adet orta boy greyfurt
    ◦1 adet Limon
    ◦30 ml zencefil şurubu

    Tarif

    ◦Daha önceden hazırladınız (100 gr taze zencefil, 220 gr toz şeker ve 500 ml su zencefil kabuklarıyla beraber incecik doğranıp hepsi bir tencerede kaynatılıcak) zencefil şurubunu bir bardağa dökün.
    ◦Üzerine meyve sıkacağında sıktığınız greyfurt ve limon suyunu ( misket limonu da olabilir) ekleyin.
    ◦Bir kaşık yardımıyla karıştırın.
    ◦Afiyetle için.​
     
    Gonzaless ve dderya bunu beğendi.
  3. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler


    ◦1 avuç meyankökü
    ◦1 adet çubuk tarçın
    ◦3-4 adet karanfil
    ◦1 çay kaşığı soda (karbonat)
    ◦1 litre su

    Tarif

    ◦Meyankökünü küçük bez bir keseye veya temiz bir mendile koyup bohça yaparak sürahiye koyun
    ◦Çubuk tarçını , karanfil tanelerini ve karbonatı da sürahiye atıp suyunu ekleyin
    ◦Buzdolabına koyduğunuz şerbet birkaç saat sonra hazır olacaktır.
    ◦afiyet olsun.​
     
    dderya bunu beğendi.
  4. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler

    ◦1 kg sarı erik ( olgun )
    ◦1 kg kırmızı erik ( olgun )
    ◦1 kg kayısı ( olgun )
    ◦su

    Tarif

    ◦Meyveleri yıkayıp çekirdeklerini ayırın ve tencereye alın.
    ◦Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın.
    ◦Haşlama sonrasında malemeleri blendırdan geçirin
    ◦İsteğe göre 1-2 kaşık şeker ekleyin.
    ◦İçerken buz ile servis edin ​
     
    Gonzaless ve dderya bunu beğendi.
  5. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.094
    Beğenileri:
    4.417
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    811 ÇTL
    [​IMG]


    Malzemeler

    ◦1/2 kg çekirdeği çıkarılmış vişne
    ◦1/2 kg çekirdeği çıkarılmış kayısı
    ◦1/2 kg kırmızı üzüm
    ◦1/2 kg beyaz İzmir üzümü
    ◦1 adet kabuk tarçın
    ◦2 su bardağı toz şeker
    ◦1 litre su

    Tarif

    ◦Tüm meyveyi yıkayınız.
    ◦Çekirdeklerini ayıklayınız.
    ◦Şeker hariç tüm meyveyi kısık ateşte közlenene kadar pişiriniz.
    ◦Kabuk tarçını içinden çıkarıp blenderdan geçiriniz.
    ◦Üstüne biriken köpüğünü alınız.Hiç köpük kalmasın.
    ◦Şekerinizi ilave edip karıştırınız ve ateşten alınız.
    ◦Soğumasını bekleyip şişelere doldurup buzdolabında saklayınız.
    ◦Soğuk servis yapınız.
     
    Gonzaless ve dderya bunu beğendi.
  6. dderya
    Ayyaş

    dderya kOkOşŞ Süper Moderatör

    Katılım:
    29 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    11.330
    Beğenileri:
    7.517
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    izmir :)
    Banka:
    90 ÇTL
    Yaz aksamlarinin vazgecilmezi buzlu meyve suyuuuuu :-P
     
  7. Gonzaless
    Düşünceli

    Gonzaless Üye

    Katılım:
    9 Kasım 2014
    Mesajlar:
    73
    Beğenileri:
    137
    Ödül Puanları:
    630
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Satış Danışman ve Destek
    Yer:
    Vizyon gayrimenkul İst
    Banka:
    0 ÇTL
    ahh bu tembellik işte Dedelerimizin Zamanında Meyve suyu mu varmış dayamışlar Hoşafı :)
     
    Sentinus ve kAşİf bunu beğendi.
  8. Sentinus
    No Mood

    Sentinus Tengri Biz Menen!.. Özel üye

    Katılım:
    11 Mart 2014
    Mesajlar:
    2.536
    Beğenileri:
    3.784
    Ödül Puanları:
    8.080
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Şahsen hiç uğraşmam :) Alırım buz gibi kolamı :D yanında da çerezim varsa benden kralı yok :D
     

Sayfayı Paylaş