1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kereviz dolması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    542
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    202 ÇTL
    6 adet orta büyüklükte kereviz
    1 su bardağı pirinç
    1 adet orta boy kuru soğan
    8-10 dal maydanoz ve dereotu
    tuz
    karabiber
    1 çay bardağı zeytinyağı
    arzuya göre salça

    Kerevizler derin soyulur, kaynamakta olan tuzlu suda yarım haşlanır suyu süzülür. Diğer taraftan ince kıyılmış soğan ve zeytinyağı kavrulur, yıkanmış piriç eklenir bir kaç dakika birlikte kavrulur, üzerine ince kıyılmış, maydanoz, dereotu, karabiber, tuz, 1 su bardağı su ve arzuya göre salça konur, tencerenin kapağı kapatılır, ocaktan alınır, 15 dakika dinlendirilir. Kerevizlerin içleri tatlı kaşığıyla düzgün oyulur (çıkan iç salata olarak değerlendirilebilir) hazırlanan iç oyuklara doldurulur. Tencereye dizilir, 1 su bardağı sıcak su eklenir, orta ateşte 25 dakika pişirilir. Ilık ya da soğuk olarak servis edilir.
     

Sayfayı Paylaş