1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz
Notu Gizle
Yaklaşık 6 ay içinde forumda köklü değişimlerin olacağı bir sürümle karşınızda olacağız. Sistemi test etmek için aşağıdaki adresi kullanabilirsiniz.

http://www.degisim-sanat.com/_xf2/
Notu Gizle
Merhaba Ziyaretçi.

"KIRMIZI" konulu resimler için anketimiz açıldı. İlgili konuya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Sizi de ankete katılmaya davet ediyoruz...

Keşkek / Çankırı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ZeyNoO tarafından 3 Aralık 2009 başlatılmıştır.

  1. ZeyNoO
    Melek

    ZeyNoO ٠•●♥ KuŞ YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    58.587
    Beğenileri:
    5.886
    Ödül Puanları:
    12.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Banka:
    3.555 ÇTL
    MALZEMESİ
    1 kg. kemikli kuzu eti
    2 su bardağı nohut
    3 su bardağı dövme
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pul biber
    2 tatlı kaşığı tuz

    HAZIRLANIŞI
    Nohutu geceden ıslatın. Sabah 40 dakika haşlasanız yeter.
    Dövmeyi ılık suda bekletin.
    Etin üzerine 6 bardak su ve tuz ekleyip, 50 dakika kaynatın.
    Dövmeyi yıkayıp, üzerini kapatacak kadar su ilave edin. 35 dakika kadar, yani dövme açılana kadar pişirin.
    Tereyağını eritin. Dövmeyi süzüp içine atın ve karıştırarak kavurun. Nohutu, eti, tuzu ve 5 bardak et suyunu koyun. Kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin.
    Kızdırılmış tereyağını üstüne döküp servis yapın.
     
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P Yarışma Birincisi

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.438
    Beğenileri:
    5.147
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    1.466 ÇTL
    ilginç bizim de yöresel yemeklerimiz arasında keşkek vardır..ama tamamen farklı yapılıyor..
     
  3. Mavi Gül
    Avare

    Mavi Gül ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.646
    Beğenileri:
    377
    Ödül Puanları:
    3.730
    Yer:
    Misafir Sevmez
    Banka:
    694 ÇTL
    ben bunu burdurda yemiştim ilginç bir yemek :D aşurenin yemeklik hali gibi ne ararsan var içinde :D
     
  4. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.268
    Beğenileri:
    49
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Banka:
    314 ÇTL
    Dövme ne acaba onu anladım.Buğday gibi bir şey mi?
    Kızıl'ın verdiği tarifle cerezye yapmaya başladım herkes çok beğeniyor gerçektende güzel oluyor.Keşkek beni aşar gibi geliyor ama dövmenin ne olduğunu öğrenirsem belki bir denerim.
    Tarif için teşekkürler Zeynep.
     
  5. Mavi Gül
    Avare

    Mavi Gül ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.646
    Beğenileri:
    377
    Ödül Puanları:
    3.730
    Yer:
    Misafir Sevmez
    Banka:
    694 ÇTL
    dövme kırık bugday onu biliyorum dedemler köyde tuzlu haslarlardı süper oluo :D cezerye güzel ve kolay tatlı afiyet olsun :D
     
Benzer Konular
  1. YoRuMSuZ
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    912
  2. LoSt_LoVe
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    1.826
  3. yeşüLL
    Mesaj:
    1
    Görüntüleme:
    1.739
  4. Suskun
    Mesaj:
    4
    Görüntüleme:
    17.442
  5. eCeL
    Mesaj:
    0
    Görüntüleme:
    800
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş