1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kestaneli lahana sarması

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    1 adet orta boy lahana
    250 gr. kestane
    1 baş soğan
    250 gr. dana eti kıyması
    3-4 diş sarımsak
    1 su bardağı et veya tavuk suyu yoksa tableti
    2 çorba kaşığı sıvıyağ
    2 çorba kaşığı katıyağ
    Yeterince tuz, biber ve kuru nane

    YAPILIŞI:
    Kestanelerin kabuklarını ayıklayıp, 30 dakika tuzlu suda kaynatınız. İnce zarını temizleyip, bir kenarda bekletiniz. Lahanayı 5 dakika kaynar suda haşlayınız. Göbeğini bıçakla kesip çıkarınız. Çıkardığınız parçayı ve soğanı ince ince kıyınız. Kıyılmış lahana, nane ve soğanı kıymayla karıştırınız. İçi oyulup bir tencere şeklini almış lahananın çukur yerine, bir sıra kestane bir sıra kıyma olmak üzere üst üste döşeyiniz. Doldurduktan sonra iple bağlayıp, sarınız. Hafif ateşte sıvı yağla katıyağı eritip, yaptığınız sarmayı döndürerek az bir şey kızartınız. Lahana yaprakları sararınca, bir bardak et veya tavuk suyunu sıcak suyla karıştırıp üstüne kadar suyla örtünüz. Dövülmüş sarmısak, tuz, biber ekerek hafif ateşte kapalı olarak birbuçuk saat kadar pişiriniz. Suyunu çekerse sıcak su ilave ediniz. Lahana iyice yumuşayınca, dilimlere böiüp, haşlanmış havuç eşliğinde sıcak sıcak ikram ediniz.
     

Sayfayı Paylaş