1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Keten Tohumu Ne Kadar Faydalıymış Meğer

Konusu 'Alternatif Tıp' forumundadır ve kelebek tarafından 12 Ekim 2006 başlatılmıştır.

  1. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Keten tohumunun faydaları
    10 bin yıldır gıda olarak da kullanılan keten bitkisi, etkili bir gençlik, sağlık ve güzellik kaynağı. Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düşürücü, felç, kanser, unutkanlık önleyici, bağırsak çalıştırıcı ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçı. Uzmanlar, sıvı şeklinde, salataların üzerine serpiştirilerek veya günde bir çorba kaşığı şeklinde tüketmeyi öneriyor.

    Keten tohumunun yararları

    Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir
    Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir
    Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlı
    Bağışıklık sistemini güçlendirir
    Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir
    Kalp-damar hastalıklarından korur
    Kolesterol, şeker seviyesini dengeler
    Yüksek tansiyonu düşürür
    Romatizmal hastalıkları önler
    Sinir sistemini güçlendirir
    Hafızayı güçlendirir
    Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir
    Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir
    Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar
    Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır
    Nasırlarda kompres olarak kullanılır
    Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar
    Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir
    Öksürüğü giderir
    Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak
    kullanılır
    Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır

    Keten tohumu ne içerir?

    Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleri
    Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif
    Protein
    Lignanlar (kansere karşı maddeler)
    Vitaminler
    Mineraller
    Aminoasitler
    Keten tohumu nasıl tüketilir?

    Kaynatılarak içilebilir.
    Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza
    atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.
    Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten
    tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel
    bir tada kavuşur.
    Tohum şeklinde de tüketilebilir.
    Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu
    mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.
    Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından
    yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.​
     
  2. kelebek

    kelebek -ütopik- V.I.P

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    8.680
    Beğenileri:
    132
    Ödül Puanları:
    4.730
    Banka:
    573 ÇTL
    Arkadaşlar ben tadına baktım inanın tadı kötü değil hatta bir tadı yok :) Faydalı olduğu için sizlere de tavsiye ederim
     

Sayfayı Paylaş