1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kievski Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 14 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Kievski Malzemeleri
    5 dilim tavukgöğsü eti
    300 gr. tereyağı
    1 diş sarımsak
    10 dal maydanoz
    1 çay bardağı un
    1 su bardağı galeta unu
    3 adet yumurta
    Tuz ve karabiber

    Kievski Nasıl Yapılır ?, Kievski Tarifi
    Tavuk göğsü etleri et dövücü ile inceltilir.
    Tereyağı ile ezilmiş sarımsak karıştırılır ve tereyağı 5 eşit parçaya bölünüp tavuğun eni ebadında silindir yapılır.
    İnce kıyılmış maydanoza bulanan tereyağı parçaları derin dondurucuda dondurulur.
    Tavuk göğüsleri tezgaha serilir. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir.
    Kenarına tereyağı konan tavuk dilimleri rulo şeklinde sarılır.
    Önce una, sonra hafif çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulanır ve kenarına kürdan batırılır ( pişerken dağılmaması için ). Kızdırılmamış ama sıcak yağda üzerleri kızana kadar kızartılır ve servis edilir.
     

Sayfayı Paylaş