Kievski Tarifi

~meLek~

GalataSaray'ım
Katılım
15 Tem 2013
Mesajlar
3,477
Beğeniler
190
Şehir
Napcan geLcenmi ki?
#1
Kievski Malzemeleri
5 dilim tavukgöğsü eti
300 gr. tereyağı
1 diş sarımsak
10 dal maydanoz
1 çay bardağı un
1 su bardağı galeta unu
3 adet yumurta
Tuz ve karabiber

Kievski Nasıl Yapılır ?, Kievski Tarifi
Tavuk göğsü etleri et dövücü ile inceltilir.
Tereyağı ile ezilmiş sarımsak karıştırılır ve tereyağı 5 eşit parçaya bölünüp tavuğun eni ebadında silindir yapılır.
İnce kıyılmış maydanoza bulanan tereyağı parçaları derin dondurucuda dondurulur.
Tavuk göğüsleri tezgaha serilir. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir.
Kenarına tereyağı konan tavuk dilimleri rulo şeklinde sarılır.
Önce una, sonra hafif çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulanır ve kenarına kürdan batırılır ( pişerken dağılmaması için ). Kızdırılmamış ama sıcak yağda üzerleri kızana kadar kızartılır ve servis edilir.
 

Benzer konular

Top