1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kilo aldırmayan lezzetli yiyecekler

Konusu 'Diyet / Mutfak' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 20 Şubat 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Hem evimizde, ofisimizde yaptığımız kaçamaklar ya da misafirlikte tadına baktığımız atıştırmalıklardan yemek, hem de diyet yapmak mümkün… Ancak bir şartı var; o da doğru atıştırmalıkları uygun miktarlarda seçmeniz…Diyetisyen Esra Aran, bir yandan atıştırmalıkların tadına bakmanın, bir yandan da diyet yapmanın mümkün olduğunu söyledi.

    Diyet yapmak uğruna kişilerin atıştırmalıklardan mahrum kalmaması gerektiğini ve uygun besinlerin uygun miktarlarda tüketilmesiyle açlığın geçiştirilebileceğini savunan Diyetisyen Esra Aran, “Atıştırma olarak tercih edilen besinler, tokluk hissinin yanında besleyici ve daha düşük kaloriye sahip olmalı. Bu sayede diyet yaparken sağlıklı atıştırmalarla hem zevk alırsınız hem de sağlığınızı korumuş olursunuz” diye konuştu.

    Kurutulmuş meyve ve yemişten oluşan tahıllı bar: Çikolata tercihi yerine kurutulmuş meyve ve yemişten oluşan tahıllı barları tercih edebilirsiniz

    Kuru meyveler ve leblebi:
    Gün içerisinde tükettiğiniz çayın yanında kuruyemiş yerine yarım çay bardağı leblebi ve 1 çorba kaşığı kuru üzümü karıştırarak tercih edebilirsiniz. Doyurucu özelliğe sahiptir.

    Pirinç ve mısır patlağı: Yağlı patlamış mısır veya cips yerine daha sağlıklı olarak ifade edilebilir. İstediğiniz her alanda tercih edebilirisiniz. Örneğin, ofiste ya da sinemada olabilir.

    Meyveli pasta: Tabi ki bu bildiğiniz pastanelerde satılan hamurlu pastalardan değil. Sizin için daha sağlıklı, daha doyurucu özelliğe sahip bir pasta.Tarifi: Muzu soyduktan sonra her tarafını yoğurtla kaplayın ve üzerine hazırlamış olduğunuz yulafları hiçbir boşluk kalmayacak şekilde serpiştirin. Hazırladığınız muzu 5-10 dk. buzlukta bekletin. Daha sonra donmuş olan muzlu pastanın üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpebilirsiniz.

    Portakal: C vitamini deposudur. 1 porsiyon portakal+ 5 tane tam ceviz tercih edilebilir. Eğer kabızlık probleminiz varsa bağırsaklarınızın çalışmasına yardımcı olur.

    Süzme yoğurt: Yoğun kıvamda olduğu için doygunluk hissi sağlar. Yoğurdunuzu 1 porsiyon meyve ile tatlandırabilirsiniz (1 porsiyon meyvenin tenis topu kadar büyüklüğe sahip olması gerekiyor).

    Yulaf ezmesi:
    Akşamları atıştırmak istediğinizde 3 çorba kaşığı yulaf ezmesi, üzerine 1 çorba kaşığı yaban mersini veya 1 çorba kaşığı altın çilek veya 1 çorba kaşığı kuru üzüm ekleyebilirisiniz. Bu şekilde hem kan şekerini dengelemiş, hem de düşük kalorili ara öğünü tamamlamış olursunuz. Yulaf ezmesinin lif miktarı yüksek olduğu için karın doyurucu özelliğe sahiptir.

    Yeşil elma: Dilimlenmiş yeşil elma üzerine 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çorba kaşığı ezilmiş ceviz serpiniz. Yanında 1 kutu light sütle öğünü tatlandırabilirsiniz.
     

Sayfayı Paylaş