1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kırışıkları Geciktiren Besinler

Konusu 'Kadın - Erkek Sağlığı' forumundadır ve wien06 tarafından 10 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

  1. wien06

    wien06 V.I.P V.I.P

    Katılım:
    30 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.117
    Beğenileri:
    150
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Viyana
    Banka:
    294 ÇTL
    Kırışıklıklar yaşlanmanın vazgeçilmez bir parçası olabilir, fakat bu onlarla hiçbir savaşa giremeyeceğimiz anlamına gelmiyor. Cildinizi güneşin ultraviyole radyasyon ışınlarından korumak yapabileceğiniz en güçlü adım. Birçok cilt hastalığına karşı tam ve kesin tedavi yöntemi olduğunu kesinlikle söyleyemesek de sağlıklı ve besleyici yiyecek içecekler ile cildinize çok büyük bir koruma sağlarsınız.

    CİLDİNİZİ KORUYUN

    Güneş ışıklarına çok fazla maruz kalmayın.

    Cildinizi her gün düzenli olarak temizleyin ve nemlendiriciler kullanın.

    Güneş yağı sürün, şapka ve güneş gözlüğü takın.

    YİYECEKLERİN GÜCÜ

    Araştırmacılar beslenme düzeninizin cilt yaşlanmasına etkileri üzerinde çalışmalara devam etmektedir. Son zamanlarda yapılan bir araştırma neticesinde, sebze, özellikle fasulye türü bitkiler, zeytinyağı, fındık ve besin değerli açısından zengin ekmekler tüketenlerin; kırmızı et, tereyağ ve şekerli yiyecekler tüketenlere oranla çok daha az kırışıklıklara sahip olduğunu belirledi. Uzmanlar A, C ve E vitaminleri ve çinko, selenyum gibi minerallerin cilt hücreleri tarafından üretilen potansiyel zarar verici serbest radikallerin sayısının artmasına engel olduğu hakkında ciddi şüphe duymaktalar. Bu antioksidan vitaminlerin cildin yaşlanmasına neden olan UV ışınlarına karşı koruduğu da bazı çalışmalar ışığında ortaya konmuş.

    SAĞLIKLI CİLT RENGİNİN SIRRI

    Başka bir çalışmada ise, karotenoid pigmentlerinden tüketen açık tenli kişilerin UV ışınlarına karşı ciltte oluşabilecek tahriş ve zararlara karşı daha çok koruma sağladıkları bilinmektedir ve böylece sağlıklı bir cilt rengini muhafaza edebilirler.

    KAYISI, HAVUÇ, PATATES

    Karotenoid açısından zengin yiyecekler yemek istiyorsanız size birkaç seçenek sunabiliriz. Karotenoidin bolca bulunduğu yiyecekler kayısı, havuç, tatlı patates, ıspanak, kantalup kavunu ve parlak yeşil, portakal rengine ve sarısı renge sahip diğer meyve ve sebzelerdir. Multivitamin katkıları cildinize yaşlanmaya karşı korunma konusunda yardımcı olurlar. Ek olarak günde 4-5 adet meyve veya sebze tüketmek, botanik antioksidanlar tüketmek ile aynı anlama geldiğinden cildinizi ultraviyole radyasyona karşı korumak ile aynı anlama gelmektedir.

    CiLT VE VÜCUT DOSTU YiYECEKLER

    Yiyecekler Vitamin İçerikleri:

    Ispanak, yaprak marul, havuç, tatlı patates Vitamin A (karotenoid)

    Domates, dolmalık biber Vitamin C

    Papaya, mango, kantalop kavunu Vitamin A (karotenoidler)

    Portakal, üzüm Vitamin C

    Yüksek besin değerli ekmekler Vitamins B, D, çinko, selenyum

    Fındık, ayçiçeği çekirdeği Vitamin E, çinko

    Somon, ton balığı Vitamin D, E, kalsiyum, omega-3 yağları, selenyum, protein

    Sebze yağı Vitamin D, E

    Düşük yağlı süt, Vitamin A (retinol), kalsiyum, çinko, selenyum

    Yumurta Vitaminler A (retinol), E, B, çinko t Baklagiller Vitamin B, çinko

    GENÇLiK SUYU

    Suya hasret kalan bir bitkinin yetişmesini düşünün. Gittikçe kuruyup güçsüzleşecektir. Bitkiyi sulamak onu geri getirebilir fakat hasar görmüş yaprakları görülecektir. Su, insanlarda aynı mantıkla işlev görmektedir. Su içerek cildinizi dış etkenlere karşı nemlendirmiş olursunuz, esnekliğini korumuş kurumasını ve zarar görmesini engellemiş olursunuz. Harcadığınız enerji ve susuzluğunuza göre düzen yapıp yeterli su içmelisiniz. Alkollü içecekler, kafeinli içecekler arasındaki kahve, çay ve birçok gazlı içeceği su olarak saymamalısınız. Çünkü onların idrar söktürücü özellikleri vardır ve aldığınız tüm suyu kısa sürede vücuttan atıp tüketmeye neden olabilirler. Egzersiz yapmak ve düşük nemli ortamlarda uzun süre bulunmak da vücudunuzun su dengesini bozabilir. Bu faktörlerin her birini dikkate alıp onlara göre ekstra su içmelisiniz.
     

Sayfayı Paylaş