Kış Güzeli: Kestanepare

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,842
Beğeniler
6,505
Şehir
Seattle.
#1


Malzemeler

380 gr kestane püresi

1 su bardağı kestane unu

1 küçük fincan pudraşekeri

3 çorba kaşığı krema

100 gr. damla çikolata

Kestane şekeri için;

10 adet kestane

1 litre su

1,5 su bardağı toz şeker

1 çay bardağı vanilya

Süslemek için;

Renkli pasta şekeri

Tatlının tarifi

Kestanenin kabuklarını soyup suda yumuşayana kadar pişirin. Kalan kabukları da suda yumuşadıktan sonra soyun. Başka bir tencerede suyun kalan kısmını ve tozşekeri kaynatın. Kaynayan suya kestaneleri ilave ederek ortalama iki saat pişirdikten sonra bir gün dinlendirin.

Bir gun dinlendirdikten sonra ocakta 15 dakika pişirin ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Kestaneleri aldıktan sonra soğumasını bekleyin.

Galeta unu, kestane püresi, pudra şekeri, krema ve damla çikolatayı yoğurup mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Renkli pasta şekerlerine buladıktan sonra servis edebilirsiniz.


 

Benzer konular

Top