1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıtır Kadayıflı Balkabağı Çorbası ( 4 kişilik )

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 12 Kasım 2011 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Malzemeler;

    1 kg soyulmuş balkabağı

    2 su bardağı süt

    2 su bardağı su

    1,5 yemek kaşığı tereyağı

    1 adet soğan

    1 çay kaşığı Tuz

    1 çay kaşığı tarçın

    1 kase taze tel kadayıf


    [​IMG]


    Yapılışı;

    Tencerede eritilen tereyağı içerisine irice doğranmış soğanlar daha sonra balkabakları eklenir ve bir süre kavrulur. Üzerine su ve süt ilave edildikten sonra balkabakları yumuşayana kadar pişirilip tuz ve tarçın ile tatlandırılır.

    Ocaktan aldıktan mutfak robotu ya da blender ile çekilir.

    Bir tavaya yarım yemek kaşığı tereyağı koyulup kızdırıldıktan sonra içerisine tel kadayıflar atılıp hafif pembeleşinceye kıtırlaşıncaya dek kavrulur

    Sıcak olarak tabaklara koyulan çorbanın üzerine tel kadayıf serpiştirilerek servis edilir.
     

Sayfayı Paylaş