1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıymalı Gül Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve ~meLek~ tarafından 13 Ekim 2013 başlatılmıştır.

  1. ~meLek~
    Cadı

    ~meLek~ GalataSaray'ım

    Katılım:
    15 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    3.052
    Beğenileri:
    188
    Ödül Puanları:
    3.330
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Öğrenci (:
    Yer:
    Napcan geLcenmi ki?
    Banka:
    109 ÇTL
    Malzemeler
    300 gram kıyma
    3 soğan
    7-8 adet yeşil biber
    2 iri domates rendesi
    Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
    3 yufka
    1 yumurta

    Tarif

    Tavada soğan ve yeşil biber sotelenir ama diri iken kıyma ilave edilir.
    Kıyma kavrulurken içine domates rendeleri ilave edilir ve suyunu çekene kadar pişirilir.
    Pişmesine yakın tuz ve diğer baharatlar ilave edilerek soğumaya bırakılır.
    Yufka tezgaha yayılır
    Ortadan ikiye kesilir, kıymalı harç üzerine yayılır.
    Rulo şeklinde sarılır.
    Yağlanmış tepsinin ortasına gül şeklinde dolanır.
    Tüm yufkalara aynı işlem uygulanır.
    Üzerine yumurta sürülür, istenirse çörek otu ve susam serpilebilir.
    200 derecede 35-40 dakika pişirilir.
    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş