1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıymalı Lazanya Tarifi

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 27 Kasım 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    9 yaprak lazanya

    Yarım kilo kıyma

    1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri

    3 adet domates

    1 adet soğan

    1 yemek kaşığı domates salçası

    2 adet havuç

    1 diş sarımsak

    4 yemek kaşığı zeytinyağı

    2 çay kaşığı tuz

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı kimyon

    1 çay bardağı su

    Beşamel Sos İçin,

    4 su bardağı süt

    3 yemek kaşığı tereyağı

    2 yemek kaşığı tepeleme un

    1 çay kaşığı tuz

    Hazırlanışı,

    Soğan, havuç ve sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

    Orta boy tavaya zeytinyağını alıp kızdırın, soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.

    Tavaya; kıymayı ilave edip 10 dakika kavurun ve domates salçasını ekleyip kavurmaya devam edin.

    Küp doğanmış havucu, tavaya ilave edip yumuşayana kadar pişirin.

    Domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin ve tavaya ilave edin.

    Baharatları, tavaya ekleyip domates suyunu çekene kadar pişirdikten sonra ocaktan alın.

    Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu ekleyip sararıncaya kadar kavurun.

    Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.

    Tuzu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin.

    Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayın.

    Üzerine yan yana üç lazanya dizin ve beşamel sosun üçte birini yayın.

    Üzerine kıymalı harcın yarısını yayıp kaşar peynirinden bir miktar serpiştirip üzerine lazanya dizin.

    Lazanya, beşamel sos, kıymalı harç işlemini tekrarlayın.

    En üste beşamel sos döküp kaşar peyniri serpiştirdikten sonra 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Fırından çıkartıp 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

    Afiyet olsun
     
  2. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.311
    Beğenileri:
    5.869
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    5.580 ÇTL

    LAZANYA (Lasagne) Tarifi
    BİR İTALYAN KLASİĞİ
    EN LEZZETLİ LAZANYA NASIL YAPILIR?


    [​IMG]

    Malzemeler:

    12 yaprak lazanya
    1 su bardağı kaşar peyniri


    Beşamel sos için:

    2 yemek kaşığı tereyağı
    4 yemek kaşığı kadar un (azar azar ekleyin, topaklanır fazla gelirse eklemeyi kesin)
    3 su bardağı kadar süt (ayrandan biraz daha koyu kıvamda olacak, lazanyayı yumuşatması için normal beşamel sostan biraz daha sıvı olmalı)
    tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber

    Kıymalı harç:

    300 gr. kıyma
    1 büyük soğan
    2 diş sarımsak
    1 silme yemek kaşığı domates salçası
    2 domates
    tuz, karabiber,pulbiber,sıvıyağ

    Tarif

    Kıymayı biraz yağ ile kavurmaya başlayın.
    Suyunu bırakıp yarısını çektikten sonra yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin.
    Soğanlar solduktan sonra salçasını ekleyip kavurun.
    Sarımsağını ekleyin.
    Küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar ağzını kapatıp bekleyin.
    Domatesler piştikten sonra altını kapatın.
    Aynı anda beşamel sosu da hazırlayın.
    Tereyağını eritip çırpma teli ile karıştırarak unu ekleyip kısa bir süre kavurun.
    Un topak topak olursa sütü eklediğinizde de çözülmez, tereyağının içinde erimiş sıvı bir un kütlesi olması gerekir.
    Karıştırmaya devam ederek sütü azar azar ekleyin.
    Göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberi de ekleyin.
    Soğumaya başladıkça katılaşacağını da hesaba katarak çok koyu kıvamlı olmayan sosunuzu hazırlayın.
    Beşamel sos ve kıymalı iç sıcakken yemeğimizi hazırlayacağız ki lazanyalar yumuşasın, çünkü lazanyaları haşlamadan kullanacağız.
    Ben dikdörtgen borcam kullandım.
    Diklemesine yan yana üç lazanya tam sığdı.
    Borcama bir kepçe beşamel sostan yayıp bir kat lazanya serin.
    Lazanyanın üzerine kıymalı içten ince bir kat olacak şekilde eşit olarak yayın.
    Onun üzerine tekrar bir kepçe kadar beşamel sostan dökün.
    Tekrar lazanya koyarak iç harç bitene kadar bu sırayla işlemleri tekrar edin.
    En üste bir kat lazanya serip sadece beşamel sosun kalanını dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip fırına verin.
    Kaşarlar kızarana kadar pişirin.


    Afiyet olsun.




    Alıntıdır.


     

Sayfayı Paylaş