Kıymalı Meyhane Pilavı

e-PaCk

Forum Gururu
Katılım
12 Ekm 2008
Mesajlar
2,896
Beğeniler
46
#1
Malzeme
- 5 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 2 adet Soğan
- 200 gr Kıyma
- 4 adet Çarliston biber
- 4 adet Domates
- 3 su bardağı Et suyu
- 1 su bardağı Bulgur
- 1 çay kaşığı Yenibahar
- ½ demet Maydanoz
- tuz-karabiber


Hazırlanışı
1. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın.

2. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.

3. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

4. Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın.

5. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

6. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıymayı ilave edin. Kıyma kavurulup, suyunu çekinceye kadar kavurun.

7. Kıyma kavrulunca içine kıyılmış taze soğanları ve çarliston biberleri ilave edip, kavurun.

8. Sebzeler yumuşayınca içine yıkanmış Bulguru, yenibaharı, tuz-karabiberi ekleyip, kavurun.

9. En son olarak üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar göz olana kadar , tencerenin kapağını açmadan pişirin.

10. Demlenen bulgur pilavı karıştırıp, servis tabağına alın.

11. En son üzerine kıyılmış maydanozları serpip, sıcak olarak servis yapın.
 

Benzer konular

Top