1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıymalı Meyhane Pilavı

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve e-PaCk tarafından 22 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. e-PaCk

    e-PaCk Forum Gururu

    Katılım:
    12 Ekim 2008
    Mesajlar:
    2.481
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    1.880
    Banka:
    331 ÇTL
    Malzeme
    - 5 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
    - 2 adet Soğan
    - 200 gr Kıyma
    - 4 adet Çarliston biber
    - 4 adet Domates
    - 3 su bardağı Et suyu
    - 1 su bardağı Bulgur
    - 1 çay kaşığı Yenibahar
    - ½ demet Maydanoz
    - tuz-karabiber


    Hazırlanışı
    1. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, doğrayın.

    2. Taze soğanları ayıklayıp, kıyın.

    3. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.

    4. Bulguru ayıklayıp, bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın.

    5. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.

    6. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kıymayı ilave edin. Kıyma kavurulup, suyunu çekinceye kadar kavurun.

    7. Kıyma kavrulunca içine kıyılmış taze soğanları ve çarliston biberleri ilave edip, kavurun.

    8. Sebzeler yumuşayınca içine yıkanmış Bulguru, yenibaharı, tuz-karabiberi ekleyip, kavurun.

    9. En son olarak üzerine küp küp doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte bulgurlar göz olana kadar , tencerenin kapağını açmadan pişirin.

    10. Demlenen bulgur pilavı karıştırıp, servis tabağına alın.

    11. En son üzerine kıyılmış maydanozları serpip, sıcak olarak servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş