1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıymali Patatesli Dürüm

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 13 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    3 su b. un
    Yarım p.yaşmaya
    Sade organik tuz
    Su

    İç Harcı İçin
    50 gr.kıyma
    2 soğan
    4 büyük boy haşlanmış patates
    1 çorba k.domates salçası
    1 tatlı k.biber salaçsı
    1 çorba k.tereyağı
    1 tutam maydanoz
    Tuz
    Karabiber
    Sıvıyağ

    Hazırlanışı
    Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin. Yaşmayanın üzeirne ılık su ilave edin ve yaşmayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Bezelere bölün.

    Her bezeyi merdane ile açın.Tavada lavaşları pişirin. Lavaşları pişirince tereyağı sürün. İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin ve tavaya alıp soğanları soteleyin. Soğanların üzerine 50 gr. kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.

    Daha sonra üzerine domates ve biber salçası ilave edin ve kavurmaya devam edin. Daha üzerine haşlanan patatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Lavaşların içine kıymalı patatesli iç harçtan alın ve maydanoz ilave edin ve servis edin.
     

Sayfayı Paylaş