1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıymalı soslu fırında karnıbahar

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 22 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.071
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    1 adet karnabahar
    2 soğan
    2 diş sarımsak
    150 gr. kıyma
    1 çorba k. salça
    Sıvıyağ

    Sosu İçin
    1 çorba k. söke un
    2 su b. süt
    Tuz, karabiber
    Muskat
    Sıvıyağ

    Üzeri İçin
    Kaşar peyniri

    Hazırlanışı
    Karnabaharı çiçeklerine ayırdıktan sonra haşlayın.

    Üzeri için ise soğanları ince doğrayarak sıvıyağda kavurmaya başlayın. Soğanlar kavrulunca üzerine kıymayı ve salçayı da ekleyerek yarı kıvamda pişirin. Çok az su vererek kıvamını açıp bir taşım kaynatın.

    Beşamel sosu için ise, unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütünü ekleyerek çırpın.Tuz, karabiber ve muskatını da ayarlayıp kıvamı
    yoğunlaşınca altını kapatın.

    Yarı kıvamda haşlanan karnabaharları fırın kabına alarak iri doğrayın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Üzerine kıymalı sosu gezdirdikten sonra, beşamel sosu da gezdirin. En son kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin.
     

Sayfayı Paylaş