1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kıymalı Su Böreği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 18 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    8.818
    Beğenileri:
    1.904
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    1.141 ÇTL
    Malzemeler :
    5 su b. un
    2 yumurta
    1 tatlı k. tuz
    Su

    Ara Katlar İçin
    150 gr. tereyağı
    1 çay b. sıvıyağ

    İç Harcı İçin
    300 gr. kıyma
    2 soğan
    1 tutam maydanoz
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber

    Hazırlanışı
    İç harcı için 2 soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın ve soğanları soteleyin.Üzerine 300 gr.kıymayı ilave edin ve soğan ile beraber kavurun. En son üzerine ince kesilmiş maydanozu ilave edin ve karıştırın. Üzerine tuz ve karabiber ilave edin ve iç harcı karıştırın.

    Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın. Unu üzerine 1tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına 2 adet yumurtayı kırın. Az miktarda su ilave edin.İlk önce yumurtaları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru karıştırın.

    Hamuru 13 bezeye bölün. Her bezeyi merdane ile tepsi büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine 1 adet hamuru zemine alın.Diğer kalan hamurları sıcak suya batırın. Daha sonra soğuk suya batırın ve fazla suyunu hamurdan sıyırın. Hamurların yarısına gelene kadar aralarına eritilmiş tereyağı ve sıvıayğ karışımını dökün.

    Ara ya geldiğinizde kıymalı iç harçtan ilave edin ve kalan hamurları aynı şekilde hazırlayın ve en üstte gelecek hamuru sıcak suya batırmadan tepsiye kapatın. Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.
     

Sayfayı Paylaş