Kizilcik Reçeli

Suskun

V.I.P
V.I.P
Katılım
16 Mrt 2009
Mesajlar
23,140
Beğeniler
322
Şehir
Türkiye
#1
Kizilcik Reçeli

Malzeme:

1 kilo kızılcık
1 kilo şeker
200 gram glikoz

Yapilisi:
Kaynamış, koyuca şekere ıbirkaç yerinden yarılmış, yıkanmış kızılcıklar katılır. Piştikten sonra hir tabağa çıkarılıp, gözden geçirilir. Arzu edilen koyuluk oluşunca 200 gram glikoz konur, ateşten alınır.
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Katılım
22 Şbt 2008
Mesajlar
35,227
Beğeniler
7,077
Şehir
TÜRKİYE
#2
kızılcığın reçelini hiç duymamıştım...basitmiş yapılışı da...ama ben onu ekşi ekşi yemesini seviyorum..diğer kullanım şekilleri beni ilgilendirmiyo...ama anneme söliyimde yapsın bu yıl...

paylaşım için teşekkürler..
 

Papatya

Men sebete nebete...
Süper Moderatör
Katılım
6 Ags 2012
Mesajlar
22,803
Beğeniler
6,472
Şehir
Seattle.
#4

Kızılcık reçeli tarifi
Kızılcık reçeli nasıl yapılır
Glikozsuz kızılcık reçeli tarifi


Sonbahar'ın gelmesiyle birlikte kısa boylu ağacında pıtır pıtır kendini gösterdiği faydalı mı faydalı bir meyve; kızılcık. Kurutulmuş meyve hali dışında reçel, marmelat veya içecek olarak tüketilen kızılcık pek çok mineral ve vitamini yüklemiş sırtına. Bol miktarda C vitamini içeren antioksidan bir meyve. Kalp sağlığını koruduğu, hücre yenilenmesine katkıda bulunduğu, kemik ve diş yapısını güçlendirdiği bu nedenle diş çürümesini önlediği bilinen faydalarından.

Malzemeler

1 kilogram kızılcık
750 gram toz şeker
1/2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


Nasıl yapılır

Sap kısımlarını ayıkl
adığınız kızılcıkları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra derin bir tencereye aktarın. Toz şekerle karıştırıp kapağı kapalı tencerede bekletin (Şekere bastığınız kızılcıkları bir gece kadar bekletmenizde fayda var). Şekerde bekleyen kızılcıkları az miktarda su ilavesiyle kaynamaya bırakın. Kaynayıp göz göz olmaya başladığında kısık ateşte 45-50 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin. Tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.

Pişirme işleminin sonuna doğru kıvam alan reçele taze sıkılmış limon suyunu katıp ocaktan alın. Önceden kaynatılmış, temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğuması için bekletin. Oda ısısında soğuyan reçeli, ısı ve ışık geçirmeyen kapalı bir yerde muhafaza edin. Kullanmaya başladıktan sonra arzuya göre buzdolabında muhafaza edip kahvaltılarınızda ve tatlı tariflerinizde kullanın.

Pişirme önerisi: Taze sıkılmış limon suyu yerine 1-2 adet küçük boyutlarda limon tuzu ekleyebilirsiniz.

Alıntıdır.

 

Benzer konular

Top