1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kizilcik Reçeli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 26 Mart 2010 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Kizilcik Reçeli

    Malzeme:

    1 kilo kızılcık
    1 kilo şeker
    200 gram glikoz

    Yapilisi:
    Kaynamış, koyuca şekere ıbirkaç yerinden yarılmış, yıkanmış kızılcıklar katılır. Piştikten sonra hir tabağa çıkarılıp, gözden geçirilir. Arzu edilen koyuluk oluşunca 200 gram glikoz konur, ateşten alınır.
     
  2. KıRMıZı
    Aşık

    KıRMıZı TeK BaşıNa CUMHURİYET V.I.P

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    27.183
    Beğenileri:
    4.780
    Ödül Puanları:
    11.580
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Karmaşıkkk
    Yer:
    TÜRKİYE
    Banka:
    377 ÇTL
    kızılcığın reçelini hiç duymamıştım...basitmiş yapılışı da...ama ben onu ekşi ekşi yemesini seviyorum..diğer kullanım şekilleri beni ilgilendirmiyo...ama anneme söliyimde yapsın bu yıl...

    paylaşım için teşekkürler..
     
  3. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    Çok güzel bir tadı ve hoş ekşimsi bir lezzeti vardır .Tavsiye ederim.
     
  4. Papatya
    Meşgul

    Papatya Sözlerimi Geri Alamam.* Süper Moderatör

    Katılım:
    6 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    16.260
    Beğenileri:
    5.770
    Ödül Puanları:
    10.980
    Yer:
    Seattle.
    Banka:
    4.917 ÇTL

    Kızılcık reçeli tarifi
    Kızılcık reçeli nasıl yapılır
    Glikozsuz kızılcık reçeli tarifi


    Sonbahar'ın gelmesiyle birlikte kısa boylu ağacında pıtır pıtır kendini gösterdiği faydalı mı faydalı bir meyve; kızılcık. Kurutulmuş meyve hali dışında reçel, marmelat veya içecek olarak tüketilen kızılcık pek çok mineral ve vitamini yüklemiş sırtına. Bol miktarda C vitamini içeren antioksidan bir meyve. Kalp sağlığını koruduğu, hücre yenilenmesine katkıda bulunduğu, kemik ve diş yapısını güçlendirdiği bu nedenle diş çürümesini önlediği bilinen faydalarından.

    Malzemeler

    1 kilogram kızılcık
    750 gram toz şeker
    1/2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu


    Nasıl yapılır

    Sap kısımlarını ayıkl
    adığınız kızılcıkları bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra derin bir tencereye aktarın. Toz şekerle karıştırıp kapağı kapalı tencerede bekletin (Şekere bastığınız kızılcıkları bir gece kadar bekletmenizde fayda var). Şekerde bekleyen kızılcıkları az miktarda su ilavesiyle kaynamaya bırakın. Kaynayıp göz göz olmaya başladığında kısık ateşte 45-50 dakika kadar, ara ara kontrol ederek pişirin. Tencerenin yüzeyine çıkan köpükleri bir kaşık ya da kevgir yardımıyla alın.

    Pişirme işleminin sonuna doğru kıvam alan reçele taze sıkılmış limon suyunu katıp ocaktan alın. Önceden kaynatılmış, temiz ve kuru bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın. Ters çevirip soğuması için bekletin. Oda ısısında soğuyan reçeli, ısı ve ışık geçirmeyen kapalı bir yerde muhafaza edin. Kullanmaya başladıktan sonra arzuya göre buzdolabında muhafaza edip kahvaltılarınızda ve tatlı tariflerinizde kullanın.

    Pişirme önerisi: Taze sıkılmış limon suyu yerine 1-2 adet küçük boyutlarda limon tuzu ekleyebilirsiniz.

    Alıntıdır.

     
    kAşİf bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş