1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Klasik Elmali Turta

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Xkank00X tarafından 11 Kasım 2010 başlatılmıştır.

  1. Xkank00X

    Xkank00X Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2010
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Banka:
    0 ÇTL
    1 paket oda sıcaklığında margarin

    4 yemek kaşığı şeker

    1 yumurta

    1 paket kabartma tozu

    Aldığı kadar un

    İÇ MALZEME

    4 Orta büyüklükte elma

    4 Yemek kaşığı şeker

    1 Tatlı kaşığı tarçın

    Tarif

    Hamur malzemelerinin hepsi karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.

    İki parçaya ayrılıp yarısı buzdolabına konulur.

    Bu arada elmalar rendelenir.

    Şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır.

    Ayırdığımız hamur merdane yardımıyla açılarak yağlanmış yuvarlak borcama serilir.

    Üzerine elmalı karışımın suyu süzülerek konulur.

    Son olarak buzdolabında bekletilen hamur elmalı karışımın üzerine rendelenir.Rendelemekte zorlanırsanız un ekleyerek hamurun katılaşmasını sağlayabilirsiniz.

    180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
     

Sayfayı Paylaş