1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Klor Dozajlama Üniteleri

Konusu 'Genel Sağlık Bilgileri' forumundadır ve Çağlayağmur tarafından 4 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Klor dozajlama üniteleri suda mevcut nitrit , demir, mangan gibi oksitlenebilen maddeleri oksitlemek ve hastalık yapıcı bakterileri, virüs,parazitleri ve diğer organizmaları dezenfekte etmek amacıyla kullanılmaktadır .

    Klor dozaj pompaları, çıkıştaki klor miktarına göre yada üzerindeki manuel ayarlar ile istenen miktarlarda dozaj yapmaktadırlar. 2 Lt/saat kapasiteden 1 m3/saat e kadar ve 2 bar karşı basınçtan 10 bar karşı basınca kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.


    Klorlamanın Avantajları

    Hastalık yapan bakterilerin etkisiz hale getirilmesi,
    Uygun dozlarda sürekli dozlama ile bakteriyolojik oluşum engellenir.

    İstenmeyen organizmaların kontrolü
    Demir ve sülfat bakterilerini uzaklaştırır. Fe bakterisi sudaki Fe ile beslenir. Bunlar koyu kırmızı lekelere ve çeşitli ekipmanlarda paslanmaya sebep olur. Uygun şok klorlama bütün demir bakterilerini öldürür. Bununla birlikte su taşıma ünitesi akışında tekrar ortaya çıkabilir ve sisteme zarar verebilir. Bu durumda klorlamanın periyodik olarak yapılması gerekir. Sülfat bakterileri çürümüş yumurta kokusuna sebep olur.

    Mineral uzaklaştırma:
    Yüksek oranda demir, klor ile sudan uzaklaştırılabilir. klor eklenince çözünmüş demir okside edilir ve kırmızımsı filtre edilebilir hale gelir. Aynı yöntemle hidrojen ve magnezyum sülfit de sudan uzaklaştırılabilir.


    Klorlamanın Dezavantajları
    Kötü tat ve kokuya sebep olur. Sudaki klor insan ve hayvanlar için zehirli değildir. Bununla birlikte yüksek konsantrasyonda kötü tat verir.
    Dozlama miktarı çok iyi hesaplanmalıdır. Düşük dozlamada suda bakiye (serbest) klor almayacak ve su kirlenmeye açık hale gelecektir. Yüksek dozlamada ise klorun en büyük dezavantajı kanserojen madde olarak kabul edilen THM ‘leri oluşturmasıdır.
    Trihalometanlar (THM) organik kimyasallardır ve hümik asitler içeren sularda klor kullanıldığında ortaya çıkarlar. Hümik bileşikler organik maddelerin bozulma, çürümesi ile oluşur. THMler nadir olarak yeraltı sularında da bulunur.
     

Sayfayı Paylaş