1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Köfte Çanağında Beşamelli Brokoli

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve MeRciMeK tarafından 8 Ocak 2010 başlatılmıştır.

  1. MeRciMeK
    Masum

    MeRciMeK V.I.P V.I.P

    Katılım:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    9.073
    Beğenileri:
    1.871
    Ödül Puanları:
    7.230
    Banka:
    427 ÇTL
    Malzemeler :
    350 gr. kıyma
    1 yumurta
    1 soğan
    1 tutam maydanoz
    Galeta unu
    Tuz, karabiber

    Üzeri İçin
    Brokoli
    Kaşar peyniri

    Beşamel Sosu İçin
    1.5 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı un
    Sıvıyağ
    Tuz
    Karabiber
    Muskat

    Hazırlanışı
    Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine soğan rendesi, yumurta, tuz, karabiber ve galeta ununu alarak köfteyi yoğurun. Hazırladığınız köftelere çanak şekli verin.

    Tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmuş 180 derecede yarı kıvamda pişirin. Haşlanmış brokolileri köftelerin içine yerleştirin.

    Beşamel sosu için unu sıvıyağda kavurun. Kokusu çıkmaya başlayınca üzerine sütü ekleyerek çırpın. Tuzunu, karabiberini ve muskatı ekleyerek kısık ateşte pişirin. Pişen beşamel sosu brokolilerin üzerini tamamen kaplamayacak şekilde dökün.

    En son üzerine kaşar peyniri rendesi koyarak 180 derecede kızarana kadar pişirin.
     

Sayfayı Paylaş