1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Köfteli Patates Yemeği

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Paradoks ~ tarafından 18 Aralık 2012 başlatılmıştır.

  1. Paradoks ~

    Paradoks ~ ... Elif ...

    Katılım:
    6 Eylül 2011
    Mesajlar:
    4.006
    Beğenileri:
    71
    Ödül Puanları:
    2.980
    Meslek:
    Yazılım mühendisi
    Yer:
    Konya
    Banka:
    114 ÇTL
    [​IMG]

    Malzemeler,

    1 kilo patates

    1 adet soğan

    2 adet domates

    2 adet sivri biber

    5 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 tatlı kaşığı domates salçası

    2 diş sarımsak

    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı pul biber

    1 çay kaşığı kimyon

    1 tatlı kaşığı tuz

    4 su bardağı kaynar su

    Köfte Malzemesi,

    200 gram kıyma
    1 adet küçük soğan

    1 yemek kaşığı galeta unu

    Karabiber

    Kimyon

    Tuz

    Hazırlanışı,

    Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

    Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin.

    Soğan, sarımsak ve biberleri orta büyüklükte doğrayın.

    Köfteyi hazırlamak için yoğurma kabı içerisine kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, karabiber, kimyon ve tuzu alın.

    Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.

    Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparın.

    Avuç içerisinde yuvarlayıp top şeklini verin.

    Uygun bir tava içerisine 2 yemek kaşığı zeytinyağını alıp ısıtın.

    Köfteleri, düşük ısıda hafif pembemsi renk alacak şekilde kızartın.

    Tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı alıp kızdırın.

    Üzerine soğan ilave edip, düşük ısıda kavurun.

    Ardından sivri biber, sarımsak ekleyin ve hafifçe kavurun.

    Domates salçası ve domates rendesini tencereye ekleyin.

    Kokusu çıkana kadar kavurun.

    Tencereye köfteleri ve patatesleri ilave edin.

    4 su bardağı kaynar su, karabiber, pul biber, kimyon ve tuz ekleyin.

    Orta dereceli ateşte tenceredeki yemek kaynayana kadar pişirin.

    Tencerenin kapağını kapatıp ocak ısısını en düşük konuma getirin.

    Yaklaşık 35 dakika kısık ateşte pişirmeye devam edin.

    Dereotuyla süsleyip servis yapın.

    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş