1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Köfteli patlıcan sarma

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 26 Şubat 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    250 gr kıyma
    Yarım kilo patlıcan
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber
    Kimyon
    3 Maydanoz
    Bayat ekmek içi
    4 domates
    1 kaşık yeşil biber
    Domates salçası

    Köfte yapımı için kıymayı derin bir kaba alınız. Üzerine 1 adet orta boy soğanı rendeleyiniz, ardından ekmek içini ve maydanozu ilave ediniz ve tuzunu, karabiberini ve kimyonunu da ekleyip iyice kıvamı yerine gelene dek yoğurunuz (yoğurduktan sonra 15 dk kadar bekletin). Hazır olan köfte harcından bir miktar elimize alıp kıymaya ince uzun bir şekil veriniz. Köfteleri hazırladıktan sonra tavaya sıvı yağı da koyup köfteleri hafif kızartınız (fazla kızartmayın). Hafif kızaran köfteleri bir peçetenin üstüne alıp yağı süzülene kadar bekletiniz. Bu arada patlıcanları pijamalı soyup uzunlamasına çok ince olmayacak şekilde kesiniz ve tavada önlü arkalı kızartınız. Kızaran patlıcanları da peçetenin üstüne koyup süzülmeye bırakınız. Yağı süzülen ve hafif soğumuş olan patlıcanları alıp köfteleri üstüne koyup tek tek sarınız. Üzerine açılmaması için kürdan batırınız ve batırdığımız kürdanın üzerine ise dilimlediğiniz domatesleri ve biberleri batırınız. Hazır olan patlıcan sarmalarını borcama dizdikten sonra sulandırdığınız 1 kaşık salçayı üzerinden gezdiriniz. En son işlem ise 180 derece ısıtılmış fırına sürünüz.
     

Sayfayı Paylaş