1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kolay Karaorman Pastası

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 17 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    2 adet kakaolu pandispanya
    100 ml. krem şantiyi
    100 gr. vişne kompostosu taneleri (çekirdeksiz)
    eritilmiş bitter çikolata
    Kreması için:
    3 adet yaprak jelatin
    175 ml. pastacı kreması
    100 ml. eritilmiş bitter çikolata
    120 ml. krem şanti

    Bir pasta çemberinin içini sıvıyağ ile yağlayıp pudraşekerine hatırın. Çembere vurarak fazla şekeri alın. Bir kat pandispanyayı çemberin içine yerleştirin.
    Pastanın kremasını hazırlamak için, önce jelatinleri buzlu suyun içine koyarak gevşemeye bırakın. Pastacı kremasını mikser ile 3-4 dakika çırpın. İçine eritilmiş bitter çikolatayı ekleyip çırpmayı sürdürün. Gevşeyen jelatinleri bir kap içinde kaynar suyun üzerine oturtarak (benmaride) eritip kremaya katın. Krem şantiyiyi de katıp, çırparak kremayı tamamlayın.
    Hazırladığınız bu kremayı kalıptaki pandispanyanın üzerine 1 cm. kalınlığında kat halinde yayıp düzleyin. Kremanın üzerine ikinci pandispanya katını yerleştirin. Donması için buzdolabında 30 dakika bekletin.
    Pastayı dolaptan çıkartıp, üzerine vişneleri dizin. Krem şantiyi ile pastanın üzerini sıvayarak düzleyin.
    Süslemesi için eritilmiş bitter çikolatayı çırparak sıcaklığını oda ısısına düşürün. Pastanın kanarlarını kaplayacak uzunlukta ve kalınlıkta kesilmiş dikdörtgen biçimli bir yağlı kâğıdın üzerine ince bir tabaka çikolata yayın. Pastanın çemberini çıkarın. Kâğıttaki çikolatayı 1-2 dakika bekletip, pastanın kenarına sararak yapıştırın. Buzdolabında çikolatanın donması için 10 dakika bekletin. Bu süre sonunda pastayı dolaptan alarak yağlı kâğıdı çıkarın. Pastanızın kenarları çikolata ile kaplanmış olacaktır.
    Aynı kâğıda tekrar bir kat çikolata sürün. Donmasına yakın rulo biçiminde bükün. Tamamen donduktan sonra hazırladığınız ruloları yağlı kâğıttan çıkarın. Pastanızın üzerini bu rulolarla süsleyip, pudraşekeri serperek servis yapın.
     

Sayfayı Paylaş