1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kolay kol böreği tarifi(resimli anlatım)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Suskun tarafından 13 Haziran 2011 başlatılmıştır.

  1. Suskun

    Suskun V.I.P V.I.P

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    23.242
    Beğenileri:
    276
    Ödül Puanları:
    6.230
    Yer:
    Türkiye
    Banka:
    2.052 ÇTL
    [​IMG]

    [​IMG]
    1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 paket instant maya ve 1 tatlı kaşığı toz şeker derin bir kapta karıştırılır.10 dk. bekletilen karışıma -kabardıktan sonra- 2 adet yumurta 1 yemek kaşığı silme tuz ve 1 paket kabartma tozu eklenir.unun miktarını ölçmek istedim fakat annem; ” elle yoğurulan hamurun un miktarını ölçmek zordur unun kalitesi ve yoğurma şekli önemlidir” dedi.yumuşak bir hamur elde edilinceye kadar un eklenerek yoğurulan hamur unlu zeminde 6 beze haline getirilir.
    [​IMG]
    her bezeden 40-45 cm çapında ince yufka açılır.100 gr. tereyağı eritilir ve içine yarım su bardağı sıvıyağ eklenerek soğutulur.
    [​IMG]
    3 yufkanın arasına eşit miktarda yağ sürülür.en üstüne de yağ sürüldükten sonra yufkalar rulo şeklinde sarılır.kalan 3 bezeye de aynı işlem uygulanır.dikdörgen bir çay tepsisine yerleşirilen rulolar buzdolabında 1 saat dinlendirilir.

    [​IMG]
    1 saat sonra sertleşen rulolar bir elle sağa diğer elle sola döndürülerek uzatılır ve tepsiye dizilir.
    [​IMG]
    2 yemek kaşığı kadar ayrılan erimiş tereyağından böreğin üzerine sürülür ve mayalanması için yaklaşık 1 saat kadar dinlendirilir.(daha az kabarsın isterseniz daha az bekletebilirsiniz)
    [​IMG]
    mayalanan börek 200 c fırında altıüstü eşit kızarıncaya kadar pişirilir.
     

Sayfayı Paylaş