1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Koli Zehirlenmesi Nedir

Konusu 'İlk Yardım' forumundadır ve Joker7238 tarafından 24 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Joker7238

    Joker7238 _Pure Love_

    Katılım:
    23 Haziran 2013
    Mesajlar:
    562
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    620
    Meslek:
    Eczacı Teknisyeni
    Yer:
    Batman
    Banka:
    16 ÇTL
    Bağırsaklarda normal olarak bulunan koli bakterisi uygun şartları bulduğunda besin zehirlenmelerine sebep olur. Özellikle koli zehirlenmeleri süt çocuklarında ishal şeklinde görülür. Koli kendiliğinden ince bağırsakta çoğalır ve çocuğun içtiği sütü ekşiterek asit meydana getirir. Asit ise bağırsağı tahriş ederek bulantı, kusma ve ishal yapar.

    Çocuklardaki bu tür ishallere yaz ishalleri adı verilir. Çocuklar günde ortalama 8–10 defa tuvalete çıkarlar ve bazen ishallerinde kan da görülür.

    Yaz aylarında koli bakterileri sütte kolaylıkla çoğalırlar. Ete ise daha çok sinekler tarafından mikrop taşınır. Pisliklere ve oradan da ete konan sinekler ayakları ile koli bakterilerini ete taşıdıkları gibi insanlarda kirli ellerle bakterilerin etlere bulaşmasını sağlarlar.

    Koruyucu tedbirler

    Her zaman olduğu gibi yiyeceklerin hazırlanmasında temizliğe son derece dikkat etmek gerekir. Gıda işleriyle uğraşanların elleri daima temiz olmalı özellikle sabun, sabun yoksa deterjanla mutlaka iyice yıkanmalıdır. Bu arada yiyeceklerin sineklerden de korunması gerekir.
    Özellikle çocukların önemli besini olan süt çok steril şartlarda hazırlanmalı, çocuğa verilinceye kadar soğuk yerlerde saklanmalıdır.
     

Sayfayı Paylaş