1. * 5651 Sayılı Kanun'a göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur.
    * Telif hakkına konu olan eserlerin yasal olmayan şekilde paylaşıldığını ve yasal haklarının çiğnendiğini düşünen hak sahiplerinin İLETİŞİM bölümünden bize ulaşmaları durumunda ilgili şikayet incelenip gereği 1 (bir) hafta içinde gereği yapılacaktır.
    E-posta adresimiz

Kömbe

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve arz-ı hal tarafından 17 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    Kömbe

    [​IMG]



    [​IMG]



    Malzemeler:

    • 2 bardak erimiş tereyağı
    • 1 çay bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı süt
    • 1,5 – 2 bardak toz şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1 yemek kaşığı kömbe baharatı -toz halde tarçın, yenibahar, zencefil ve karanfil

    (Baharat miktarını ağız tadınıza göre değiştirebilirsiniz.)

    • Susam
    • Aldığı kadar un


    Yapılışı


    Bütün malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top haline getirin. Bu topları susama batırıp, susamlı kısım içe gelecek şekilde kalıba bastırın ve hızlıca çekerek kalıptan çıkmasını sağlayın. Tepsiye, yağlı kağıt üzerine dizin. Önceden ısıtılmamış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

    Hamurunda yumurta olmadığı için uzun süre bayatlamadan da dayanan bir kurabiye bu. Kapalı kutuda veya poşette saklayabilir.

    not:hatay da çok fazla pişirildiğin den kömbeyi kimse evde pişirmez,mahalle fırınların da sıraya girilir bayram dan 10 gün önce kilolarca kömbe pişirilir.Bugün 20 kilo da biz yaptık,öldüm yorgunluktan :)Fotolar benden :D

    Kömbenin yapıldığı tahta kalıplar:



    [​IMG]
     
    Çağlayağmur bunu beğendi.
  2. DeNiZ-

    DeNiZ- Forumun Delisi =)

    Katılım:
    21 Şubat 2011
    Mesajlar:
    386
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    630
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Eskişehir
    Banka:
    0 ÇTL
    Teşekkürler tarif için. :)
     
  3. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    rica ederim,sizlere özendim:D

    pişmemiş halini de çekeyim dedim,unuttum :(
     
  4. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Çok güzel görünüyorlar arzım:) ellerine sağlık. Tahta kaşıkları sevmişimdir hep. bunlarda şekil vermek için kullanılıyor sanırım içlerindeki desenler farklı.
     
  5. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    kömbe baharatı ayrımı oluyor?
     
  6. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    teşekkür ederim ablacım,sizlere özendim bende:)
    evet kömbe kalıbı deniyor,susama batırılan hamurlar bunların içine koyuluyor sonra ters çevrilip hızla vurularak çıkarılıyor:)
    daha farklıları da vardı,annem hepsini makineye dizmiş,kalanların fotoğraflarını çektim bende:)

    ablacım farklı,yani karıştırılıp satılıyor,zaten kaç kilo yapacaksan o şekilde alıyorsun,kafana göre bişey katamıyorsun,tadında değişiklik oluyor.
    5 kilo,10 kilo,30 kadar yolu var ne kadarlık yapacaksan söylüyorsun onlar hazırlayıp veriyorlar:)
     
  7. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Harika bir paylaşım olmuş arzım tekrar ellerine sağlık. Baharatı heryerdede yoktur sanırım.

    Bayramların geleneksel yiyeceği sanırım bu kadar çok yapıldıgına göre.
     
  8. arz-ı hal

    arz-ı hal Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    29 Kasım 2011
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenileri:
    539
    Ödül Puanları:
    5.980
    Meslek:
    İşe başlamadan tatile giren hakime
    Yer:
    yüreğinden uzaklar da...
    Banka:
    199 ÇTL
    kömbe yoksa bayram da yok o derece:Ddiyorum yaa fırınlar full çalışır ramazan bayramına kömbe bayramı diyenler de çoğunlukta :)
    bayram nedeniyle her markette bulabiliyoruz,bayram sonrası bulamıyoruz:)
     
  9. Çağlayağmur
    Hoşgörülü

    Çağlayağmur ... Süper Moderatör

    Katılım:
    15 Aralık 2010
    Mesajlar:
    15.092
    Beğenileri:
    4.415
    Ödül Puanları:
    11.080
    Cinsiyet:
    Bayan
    Yer:
    Ankara
    Banka:
    794 ÇTL
    Ne güzel geleneklerimize bağlı kalabilmek. Bu tür gelenekleri yaşatabilmek.
     
  10. Esr3
    Haylaz

    Esr3 Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    1.323
    Beğenileri:
    281
    Ödül Puanları:
    2.230
    Banka:
    10 ÇTL
    Bence bunu yengem yapmistir senden boyle birsey beklemiyorum zehracim :D
     
Benzer Konular:
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş